Vodeni sportovi

Jug napravio prvi korak

Hrvoje Vuković • subota, 09.05.2009.
Jug napravio prvi korak
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti Juga odlično su započeli put prema naslovu prvaka Hrvatske. Dubrovčani su u prvoj utakmici finala doigravanja HVL-a slavili u Gružu protiv Mladosti sa 11:9 i tako poveli sa 1:0 u finalnoj seriji...

Dubrovnik, Bazen u Gružu, Gledatelja: 2000

JUG CO - MLADOST 11:9 (2:3, 4:2, 3:3, 2:1)

Jug: Vićan (12 obrana), Vranješ 1, Bošković 3 (2), Azevedo 3, Seman, Smodlaka, Ivanković, Bušlje 1, I, Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Nižić, S. Sukno, trener: Fatović

Mladost: Jurin, Burić, Babić, Vrdoljak 1, Paškvalin, Franković, Herceg 2 (2), Antonijević 2 (1), Karač, Muslim 3, Hinić, Buljubašić 1, Pavić (8 obrana), Lončar, trener: Bonačić

Peterci: Jug CO 2/3, Mladost 3/3
Igrač više: Jug CO 4/13, Mladost 3/14
Suci: Rotunno (Napulj), Savarese (Genova)

Dubrovačka momčad bolje je startala u pohodu na drugi ovosezonski trofej. Iako Gruž nije bio prepun, i ovaj put pokazao se neosvojivom tvrđavom za Zagrepčane. Domaćini su prvi došli do prednosti preko Bušlje, no Muslim je na drugoj strani iznenadio Vićana izdaleka i izjednačio a 1:1.

Danas raspoloženi Azevedo precizan je s igračem više za novo vodstvo Juga, ali i ono je kratkog vijeka. Muslim se odlično izvukao na poziciji centra i neometan pogodio za 2:2. Vratar Pavić potom skida zicer domaćinu i daje Mladosti priliku za vodstvo, koje nakon vrlo dobro izrađenog igrača više realizira Buljubašić. Potkraj prve četvrtine gosti imaju priliku i za plus dva, ali Vićan uz pomoć vratnice drži Jug u minimalnom zaostatku.

Tih 2:3 pokazalo se kao jedino vodstvo Mladostaša. Azevedo je iz peterca prvo donio novo izjednačenje, potom mu je novi peterac skinuo Pavić, a na 4:3 preokreće Dobud nakon što je prihvatio jednu obranjenu loptu i lakoćom pogodio mrežu. Herceg pogađa iz peterca kojeg je skrivio Vranješ za 4:4, ali prvo Bošković iz kontre, a potom i Obradović pogađaju za 6:4.

Vrlo dobri Muslim ponovno vraća neizvjesnost finim pogotkom u suprotni kut za 6:5, a s tim rezultatom otišlo se i na predah. Početkom treće četvrtine Mladost dolazi do izjednačenja s igračem više, ali Bošković na drugoj strani krasno pronalazi Azeveda koji je uplivao na dva metra i Jug vodi sa 7:6.

Slijedi još jedna sjajna obrana Vićana, koji odmah baca u kontru za Vranješa koji nema problema s realizacijom za plus dva (8:6). Dubrovčani su imali priliku prelomiti utakmicu i otići na tri razlike, ali sa čak dva igrača više nisu bili precizni. Mladost iz novog peterca smanjuje na 8:7 preko Hercega, nakon čega se u strijelce upisuju Dobud i Vrdoljak za 9:8.

Gosti su potom imali i igrača više za izjednačenje, ali ponovno se iskazao Vićan. U posljednjoj četvrtini Jug bježi na dva razlike golom Boškovića iz peterca, a točku na "i" stavio je isti igrač minutu kasnije golom za nedostižnih 11:8. Do kraja utakmice Antonijević je smanjio na 11:9, ali više nije bilo pomoći za Mladost koja sada mora hvatati prednost Juga.

HVL, finale, 1.utakmica, 9.5.:
Jug - Mladost 11:9

HVL

finale

Jug AO11:9Mladost
Mladost8:10Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!