Vodeni sportovi

Jug dodirnuo titulu

Hrvoje Vuković • subota, 16.05.2009.
Jug dodirnuo titulu
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti Juga napravili su ogroman korak prema naslovu prvaka Hrvatske, svladavši Mladost na Savi. Dubrovčani su i u gostima pokazali bolju igru od žabaca i zasluženo slavili sa 8:10, čime su se približili na samo jednu pobjedu od trećeg trofeja u sezoni...

I bez Markovića i Jokovića Jugaši su na Savi došli možda i do presudnog boda koji će vratiti naslov prvaka Hrvatske u Dubrovnik. Nakon slavlja u Gružu, vaterpolisti Juga danas su i na Savi odmjerili snage s Mladostašima i došli do drugog boda u utrci do "tri" za naslov prvaka Hrvatske. Gosti su poveli pogotkom Dobuda s igračem više, no ubrzo na 1:1 izjednačuje .

Domaćini su ponovno u minusu kada Tony Azevedo pogađa za 1:2, a novi korak prema drugom bodu radi Obradović golom za 1:3. Žapci su potom izborili čak dva igrača više i prvu četvrtinu završavaju golom za 2:3. Početkom druge dionice obje momčadi ostaju sa pet igrača, a Igor Hinić radi peterac na Dobudu, kojeg bez poteškoća realizira Miho Bošković za 2:4. Mladostaši s igračem više smanjuju na 3:4 golom Buljubašića, no na 3:5 prije predaha ponovno diže Sandro Sukno.

Vezane vijesti

Treću četvrtinu golom za velikih plus tri za Jugaše otvara Obradović, Hrvoje Herceg vraća na dva razlike golom s pet metara, a nakon nekoliko minuta nervoze ponovno isti igrač iz peterca vraća Mladostaše u igru za prvi bod (5:6). Imali su potom Zagrepčani i priliku za izjednačenje, ali s igračem više ne uspijevaju pogoditi za "nulu", nakon čega Dubrovčani iz peterca, devet sekundi prije kraja četvrtine pogađaju za novih plus dva (5:7)..

Posljednjih osam minuta novim pogotkom za plus tri otvara Sukno (5:8) i praktički rješava pitanje pobjednika, no kakvu takvu šansu zagrebačkoj ekipi vraća Bušlje koji radi peterac, a Muslim smanjuje na 6:8. Pet minuta prije kraja Dobud s igračem više zadaje konačni udarac domaćinu pogotkom za 6:9, a isti igrač par minuta prije kraja i teoretski osigurava drugi bod Dubrovčanima pogotkom za 6:10. Do kraja utakmice Mladostaši uspijevaju smanjiti na 8:10, no više od dostojnog poraza Zagrepčani nisu mogli izboriti. Treća utakmica na rasporedu je 30. svibnja u Dubrovniku, kada će Jugaši imati priliku vratiti naslov u svoj grad.

HVL, finale, 2. utakmica:
Mladost - Jug 8:10

HVL

finale

Jug AO11:9Mladost
Mladost8:10Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!