Ostali sportovi

Englezima prvi Split 7s, Nada lovi finale

Matej Milanović • utorak, 12.05.2009.
Englezima prvi Split 7s, Nada lovi finale

Ovog vikenda odigran je prvi Split sevens, međunarodni klupski turnir u ragbiju sedam. U finalu je engleska momčad Saudex Badgers slavila protiv selekcije ponajboljih hrvatskih igrača koji su igrali pod imenom Croatia Stars. Sljedeći vikend, pak, Nadu očekuje uzvratni susret polufinala Regionalne lige na svom terenu protiv Ljubljane.

Prošle subote je, povodom blagdana Svetog Dujma i ujedno kao obilježavanje pedeset godina postojanja ragbi kluba Nada, u Splitu odigran Split sevens, međunarodni klupski turnir u ragbiju sedam.

Finale turnira na kojem je nastupilo osam sastava iz Hrvatske, BiH i Engleske igrali su Saudex Badgersi i Croatia Starsi, selekcija najboljih hrvatskih igrača u ovoj disciplini. Hrvatska je momčad do poluvremena igrala jako dobro i imala prednost od 22:14, ali su u nastavku popustili i omogućili Englezima da preokrenu susret i sa 28:22 osvoje turnir.

Ljubitelji ragbija u Splitu i okolici imat će šta vidjeti i ovog vikenda, budući da u subotu Nada doma dočekuje Ljubljana u uzvratnoj utakmici polufinala Regionalne lige. U prvom susretu, koji je vrijedio i za Interligu, Splićani su slavili u gostima s tijesnih 14:13. Prema tome za prolaz u finale, u kojem ih čeka beogradski Pobednik trebaju pobijediti, ili u najgorem slučaju odigrati neodlučeno.

Regionalna liga, polufinale, uzvrat:
16.05. Nada - Ljubljana (17h) [prva utakmica 14:13]

Međunarodni turnir Split sevens, konačni poredak:
1. Saudex Budgers
2. Croatia Stars
3. Punjab Budgers
4. Nada
5. Rudar Zenica
6. Zagreb
7. Nada 2
8. Sarajevo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!