Nogomet

FIFA kaznila BiH, Poljsku i Grčku

HINA • subota, 16.05.2009.
FIFA kaznila BiH, Poljsku i Grčku

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zbog navijačkih izgreda na nedavnim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2010. izrekla je novčane kazne nogometnim savezima Bosne i Hercegovine, Poljske i Grčke...

Nogometni savez BiH kažnjen je s 50 tisuća švicarskih franaka zbog izgreda na utakmici protiv Belgije, koja je odigrana 29. ožujka u Genku.

"Navijači BiH su na tom susretu upalili oko 50 baklji, a mnoge su završile i na terenu, zbog čega je susret bio prekinut osam minuta. Također, jedan navijač BiH uletio je na travnjak", priopćila je u petak FIFA.

Poljska je kažnjena s 25 tisuća franaka zbog incidenata na gostujućoj utakmici protiv Sjeverne Irske 28. ožujka. Poljski navijači bacili su nekoliko upaljenih baklji na teren, a potom su se sukobili s policijom.

FIFA je upozorila nogometne saveze Bosne i Hercegovine te Poljske da će u slučaju ponavljanja ovakvih izgreda slijediti puno oštrije sankcije, odnosno oduzimanje bodova ili izbacivanje iz natjecanja.

Međunarodna nogometna federacija kaznila je i Grčku, i to s 25 tisuća franaka. Na domaćoj utakmici protiv Izraela, odigranoj 1. travnja, navijači Grčke ometali su gostujuće igrače svjetlosnim snopom, te su izvjesili transpanrente s političkim porukama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!