Košarka

"Bilo mi je preteško odlučiti"

Ivor Krapac • utorak, 19.05.2009.
"Bilo mi je preteško odlučiti"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Jasmin Repeša zaključio priču o Alanu Andersonu u hrvatskoj reprezentaciji najavom da neće zvati Ciboninog Amerikanca, od Andersona se nije moglo saznati puno što misli o odluci hrvatskog izbornika. S Repešom se još nije čuo, a nakon što je priča očito zaključena, za to više neće biti ni potrebe...

"Nisam još razgovarao s izbornikom, čuo sam da je rekao da me neće zvati u reprezentaciju, ali nismo pričali o tome", kazao je Anderson dan nakon Repešine odluke: "Ja još nisam rekao ne, ali ako je izbornik tako odlučio, što da napravim?"

Mišljenje nekoliko hrvatskih reprezentativaca o strancu u nacionalnoj momčadi nije bilo dobro, ali to je nešto na što, dodao je Cibonin Amerikanac, on ne može utjecati: "Svi imaju mišljenje, ne mogu to spriječiti, no ja sam bio ozbiljan kad sam rekao da želim igrati za reprezentaciju."

Vezane vijesti

Rok za odluku Andersonu je očito bio prekratak: "Bilo mi je preteško odlučiti, tu ideju spomenuo sam tjedan ranije, a nedugo nakon toga sam dosta brzo morao prelomiti. Nisam imao vremena promisliti o bilo čemu."

"Promisliti o bilo čemu" uključuje i odgovor na pitanje gdje će Anderson iduće sezone igrati, što je zapravo bilo i presudno u okončanoj reprezentativnoj priči. "Ponuda Maccabija je dobra, no NBA mi je prva opcija. Cibona? Nismo još razgovarali o idućoj sezoni, ali Cibona je opcija - ako su oni zainteresirani, i ja sam."

Cibona vjerojatno jest zainteresirana, no dok je jedna ponuda, Maccabijeva, Andersonu već na stolu, a uskoro bi ih moglo biti još, ono što Cibosi mogu ponuditi još nije poznato. Ubrzo bi se to moralo promijeniti, vrijeme leti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!