Košarka

Dobili utakmicu, izgubili Vukušića?

Ivor Krapac • utorak, 19.05.2009.
Dobili utakmicu, izgubili Vukušića?
Foto: Kristijan Komarica

Iako ih je Split CO namučio kroz tri četvrtine, Velimir Perasović nije bio nezadovoljan Ciboninim pristupom u prvoj utakmici polufinala hrvatskog prvenstva, no razlog za brigu ipak postoji - Vedran Vukušić ponovno ima ozbiljnih problema s leđima. S druge strane, trener Splićana Teo Čizmić uglavnom je dijelio komplimente svojima...

"Utakmica je bila neizvjesna tri četvrtine, imali smo problema braniti momčad Splita, zadali su nam dosta muke svojim napadom. Pogađali su čak i teške šuteve, a mi smo izgledali kao da smo bez energije, nedostajao nam je korak više kojim bismo prisilili protivnika da uzima teške šuteve, napravi poneku grešku, sve ono što smo imali u posljednjoj četvrtini", kazao je Perasović nakon prvog od potrebna dva koraka prema finalu.

"Svaki put kada bismo napravili neku sitnu grešku, kaznili bi je, primjerice, na samom završetku druge četvrtine dali su nam tri trice u nizu kakve kasnije, na kraju utakmice, više nisu ubacivali. Mi smo tu sve prelomili i time došli u mirne vode, a nakon svega, ipak mislim da nismo imali problema završiti utakmicu u našu korist bez obzira na muke u 30 minuta."

"Momčad je odigrala ozbiljno, osim na trenutke kada nismo imali obrambenu energiju, ali željeli smo igrati ozbiljno, disciplinirano i s idejom što želimo u napadu i obrani. To je na kraju dalo ploda", dodao je Peras, ističući da se i protivnika nešto pitalo u tome što Cibosi obrambeno nisu izgledali najbolje. Splićani su zaista šuterski imali svoj dan, u jednom trenutku trica im je bila na 12/20, a u završnici ipak stala, do konačnih 12/26.

Više od toga što su ih gosti držali u neizvjesnosti većim dijelom susreta, Ciboninog trenera zabrinulo je što leđa Vedrana Vukušića ponovno nisu dobro: "Prve prognoze nisu povoljne, vidjet ćemo sutra, ali to je ozljeda koja se obnavlja kod svakog malo većeg napora. Izvjesno je čak i to da ga nećemo imati do kraja doigravanja, tako su mi rekli liječnici, ali možda će se to i promijeniti."

Dok je Vukušić u problemima, Marin Rozić se polako vraća nakon tri dana u krevetu s povišenom temperaturom. Peras ga je danas koristio samo četiri i pol minute, no za subotu u Splitu mogao bi biti u boljem stanju.

Teo Čizmić bio je zadovoljan angažmanom svoje momčadi: "Mislim da su se momci stvarno borili i trudili, uza sve greške, no grešaka uvijek bude. Tri četvrtine smo bili u egalu, do zadnjih deset minuta bili smo u borbi za pobjedu u ovoj utakmici."

Na kraju je sav trud Splićanima otišao u vjetar, Cibona je odjurila do visoke pobjede, ali to, smatra Čizmić, neće motivacijski utjecati na njegovu momčad za utakmicu u Spaladium Areni: "Igramo protiv Cibone, polufinale prvenstva kod kuće, ako bi se takvo što dogodilo ni ja nisam napravio dobar posao. No, ne samo da se nadam, nego stvarno mislim da to neće biti problem, momci su zbilja odlični i dosad nismo imali nikakvih problema."

Trener Splićana toliko uživa raditi s ovom momčadi da bi i iduće sezone volio biti tu gdje je: "Želim li ostati? Kako ne, čast je biti trener Splita... No, to je još stvar dogovora, vidjet ćemo što klub želi."

"Financijska situacija je dramatična, ali takva je kakva je, ja se u posao dajem stopostotno i jednostavno nemam nikakve druge motive osim sportskih... Mlad sam u trenerskim vodama, mogu istrpiti probleme koje imamo", zaključio je Čizmić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!