Košarka

Armani napravio drugi korak

Vedran Babić • četvrtak, 21.05.2009.
Armani napravio drugi korak
Foto: Nikola Movrić

U dramatičnoj utakmici Armani Jeans je kod kuće s 83:82 nadvisio Bancatercas Teramo i poveo s 2-0 u četvrtfinalu doigravanja talijanskog prvenstva. U drugom dvoboju večeri Biella je porazila Lottomaticu i poravnala omjer na 1-1...

Predvođeni raspoloženim Amerikancem Davidom Hawkinsom momčad Armani Jeansa stigla je i do druge pobjede u seriji protiv Terama. Hawkins je ubacio 24 poena te upisao tri skoka i četiri asistencije za tijesno izborenu pobjedu 83:82.

Utakmicu su bolje otvorili gostujući košarkaši, koji su već nakon četiri minute vodili 11:0. Teramo je na valu početnog vodstva plovio sve do kraja prvog poluvremena, koje je završilo 47:37 u njegovu korist, premda je ranije u dva navrata imao i 16 koševa prednosti.

Samo tri minute nastavka bile su potrebne Armaniju da serijom 15-2 preokrene rezultat i vrati se u utakmicu. Od tog trenutka pa sve do kraja rezultat je bio u egalu, a iako je često u tim trenucima bio makar u minimalnoj prednosti, Teramo je na kraju ostao praznih ruku i sada ga čeka težak zadatak. Ukoliko želi u polufinale, morat će pobijediti u sve tri utakmice.

Osim spomenutog Hawkinsa, jedini dvoznamenkasti u redovima Armanija bili su njegovi sunarodnjaci Mike Hall (16) i Hollis Price (13), dok je najefikasniji u sastavu Terama bio Jaycee Carroll sa 17 koševa. Giuseppe Poeta ubacio je jedan manje, dok je Brandon Brown postigao double-double učinak (13 koševa, 11 skokova).

Angelico Biella izjednačila je rezultat protiv Lottomatice na 1-1 nakon što je na svom parketu slavila s 82:77. Prvu opipljiviju prednost stvorila je Lottomatica u 14. minuti (29:22), no na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom (36:36).

U drugom poluvremenu domaćin je zaigrao mnogo bolje, što se ubrzo osjetilo i na rezultatu (57:46). Međutim, borbeni Rimljani vraćaju neizvjesnost i stižu na samo pola koša zaostatka, 60:59, da bi Biella novom serijom 8-0 riješila sve dvojbe oko pobjednika druge utakmice u seriji.

20-godišnji Pietro Aradori predvodio je domaćine do pobjede s 21 poenom, a Lottomatica je imala pet igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, od kojih su najviše zabili Sani Bečirović (16) i Luigi Datome (15).

Lega A Basket, četvrtfinale doigravanja: Armani Jeans Milano - Bancatercas Teramo 83:82 (2-0), Angelico Biella - Lottomatica Roma 82:77 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!