Ostali sportovi

Vrhunci ragbi 7 sezone

Matej Milanović • petak, 22.05.2009.
Vrhunci ragbi 7 sezone

Ovog vikenda u Splitu održat će se prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7, koje će ujedno biti u uvod u Croatia rugby sevens, na kojem će nastupiti 10 europskih reprezentacija...

Sutra će u Splitu, na igralištu RK Nada biti održano prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7. Neka vrsta uvoda u ovo natjecanje bio je nedavno održani Split sevens. Nastupit će pet klubova, dobro poznati Mladost iz Zagreba, Zagreb, Nada i Makarska Rivijera. Uz njih nastupit će i RK Vilani iz Krasice koja će pokušati iznenaditi renomiranije protivnike.

Natjecanje koje će odrediti prvake Hrvatske u ovoj disciplini ujedno će biti i priprema za međunarodni ragbi 7 turnir koji će se idućeg vikenda održati u Splitu pod okriljem europske federacije. Na turniru će osim naših reprezentativaca nastupiti i Francuska, Italija, Njemačka, Belgija, Švicarska, BiH, Srbija, Cipar i Mađarska.

To je treći turnir u sklopu European Sevensa, a Hrvatska će nastupiti i na petom turniru koji će biti odigran u Češkoj u lipnju. Hrvatska je solidno odigrala prvi dio divizije 2B Europskog kupa nacija (u normalnom ragbiju, s 15 igrača) i pokušat će dobrom igrom u Splitu uokviriti sezonu.

Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7, Split, igralište RK Nada, 23.05. 15h:
Makarska Rivijera, Mladost, Zagreb, Nada, Vilani

Croatia rugby sevens, Treći turnir European Sevensa 2009., Split, 30. i 31.05.:
Belgija, Bosna i Hercegovina, Cipar, Francuska, Hrvatska, Italija, Mađarska, Njemačka, Srbija, Švicarska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!