Nogomet

"Liga prvaka kao posljedica rada"

Borna Rupnik • subota, 23.05.2009.
"Liga prvaka kao posljedica rada"
Foto: Davor Sajko

Slavljenički ugođaj u Maksimiru nije mogao zaobići ni uvijek ozbiljnog Krunoslava Jurčića, koji ističe kako Dinamo u gradskom derbiju protiv Zagreba ima obvezu tražiti sva tri boda, ali najavljuje i neke novitete u sastavu. Osim toga, nakon obrane naslova aktualna tema postaje i Liga prvaka...

Gradski derbi hrvatske metropole ovoga će puta proteći u pobjedničkom raspoloženju jer Dinamo nakon osvajanja naslova protiv Slaven Belupa nudi novu priliku za veselje zagrebačkog puka. Trener Krunoslav Jurčić ipak podsjeća da u nedjelju navečer na programu nije samo proslava, nego i prvenstveni susret.

"Premda je prvenstvo gotovo, imamo obvezu prema sebi i svojim navijačima. Kao i obično, očekuje se naša pobjeda", rekao je Jurčić u uvodu i dodao: "Skinuli smo breme odgovornosti, no moramo ostati ozbiljni. Imamo još tri utakmice do kraja sezone".

Vezane vijesti

S obzirom na izostanak rezultatskog imperativa, Dinamovom se strategu pruža mogućnost eksperimentiranja sa sastavom, iako tvrdi da će najveći teret iznijeti standardni prvotimci: "Normalno je da klubovi kombiniraju kad više ne mogu napraviti neki pomak na ljestvici. Osim toga, Zagreb će se nadigravati, što nam odgovara".

Od prve će minute tako istrčati Adrian Calello, dok će Ivica Vrdoljak ostati na klupi, a u igri je još jedno novo ime: "S nama cijeli tjedan trenira Andrej Kramarić. Mislim da smo dobili odličnog igrača, on je pravi golgeter i najbolji strijelac u povijest Dinamovog omladinskog pogona".

Zbog ozljeda su izvan konkurencije Miroslav Slepička i Ante Tomić, ali zato bi na teren ponovno mogao istrčati Pedro Morales. No, s njim treba oprezno, upozorava Jurčić: "Njegovo rame može iskočiti u svakom trenutku. Zato smo čekali zeleno svjetlo liječnika".

Naravno, s titulom prvaka u džepu, razmišlja se o budućnosti. "Velik smo klub, moramo razmišljati unaprijed. Razgovarali smo o križaljci za sljedeću sezonu i treba naglasiti da nema imperativa ulaska u Ligu prvaka, to samo stvara kontraefekt. Hajduk smo svladali sa sedmoricom igrača mlađih od 22 godine, a Liga prvaka bit će posljedica njihovog rada i razvoja", objasnio je Dinamov trener.

Postavilo se pitanje Marija Mandžukića, koji je otvoreno priznao da je odlazak realna opcija. Jurčić odgovara: "On je vrlo važan igrač i želim da ostane. Eventualna zamjena za njega morala bi se prilagođavati, ali on je bez dvojbe zaslužio odlazak u veći europski klub".

"Mi o njemu pričamo kao zrelom igraču, a on ima tek 23 godine", nastavio je Jurčić, "ali istaknuo se kvalitetom i zaslužio je transfer, samo je pitanje pravog trenutka. Najbitnije je misli li on da je spreman za odlazak. Puno je čimbenika u igri, poput odlaska iz Hrvatske, moguće veze i sličnog, no to je subjektivna stvar".

Na kraju je zaključio: "Ponosni smo što je Mandžukić tu s nama i pomoći ćemo mu da donese što zreliju odluku".

Jurčić nije propustio priliku još jednom pozvati sve simpatizere plave boje na Maksimir: "Dođite u što većem broju. Nadam se da će Maksimir biti plav kao i prošle nedjelje, a majica s natpisom 'prvaci 2009.' može biti samo dodatni motiv".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!