Nogomet

Sesvete od Zadra do Zadra

Borna Rupnik • subota, 23.05.2009.
Sesvete od Zadra do Zadra
Foto: Martina Japundžić

Gostovanje Croatije iz Sesveta u Zadru prati vrlo zanimljiv podatak. Zadrani ove sezone protiv posljednjeplasirane momčadi hrvatskog prvenstva nisu osvojili nijedan bod, a Croatia je posljednji puta sva tri boda upisala upravo kada je na drugoj strani terena stajao Zadar...

Nogometaši Zadra u posljednja su dva kola ubilježili pobjedu i remi te tako održali korak s Interom iz Zaprešića, s kojim vode bitku za deseto mjesto. U nedjelju ih čeka na papiru najlakši zadatak sezone, dolazak sesvetske Croatije, koja se prošli tjedan i matematički pomirila sa sudbinom fenjeraša.

Unatoč pojedinim zdravstvenim problemima s napadačima, trener Dalibor Zebić vjerojatno će u vatru gurnuti prilično ofenzivnu postavu kako bi što ranije probio često poroznu gostujuću obranu, pri čemu će imati podršku svojih navijača. Najbolji strijelac kluba Želimir Terkeš mogao bi upravo protiv Croatije dodatno uljepšati svoju statistiku, iako su slične želje imali i nogometaši Zagreba u prošlome kolu pa su ostali na nuli.

Tu su i strijelci iz Zaprešića, Dragan Župan i Edin Šaranović, koji bi novim upisivanjem u listu strijelaca uvećali vrijednost svojih dionica prije ljetne pauze. Srećom po sve Zadrane, prijetnja ispadanja iz lige odavno je arhivirana te se mogu posvetiti pogledu prema gore, a ne prema dolje, što bi im moglo omogućiti slobodniju, a samim time i učinkovitiju igru.

Premda im na gostovanjima u rubrici ovosezonskih pobjeda i dalje stoji nula, na domaćem su terenu uvjerljiviji. U Stanovima su pobjedu proslavili već sedam puta, ali ne i protiv Croatije. U rujnu je bilo 2:1 za goste, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Vladimiru Petroviću kojega se u Zadru više ne moraju pribojavati, a jedini je strijelac za domaćine tada bio Župan.

U prosincu je Croatia na posuđenom terenu u Kranjčevićevoj slavila još većom razlikom (3:1), a Zadrane su potopili Goran Juroš i zamjene Goran Jurakić te Mario Jurin, dok je sesvetsku mrežu zatresao Terkeš. Tom je pobjedom Croatia pobjegla Zadru na šest bodova viška, a današnji pogled na tablicu (sedam bodova prednosti Zadra) pokazuje koliko je zapravo loše bilo proljeće u klubu Zvonimira Zubaka.

Sesvećani već nekoliko kola igraju prije svega da ispune obvezu, a mislima su ionako u dodatnim kvalifikacijama. U Zadru sigurno neće zaigrati kažnjeni Dario Šušak, a Milan Đuričić vrlo će vjerojatno ponovno isprobavati razne varijante u sastavu kako bi pronašao dobitnu kombinaciju za presudni kraj sezone.

Pri odabiru prve jedanaestorice malu će prednost nad svima ostalima imati igrači koji su prošle nedjelje odigrali 0:0 na Zagrebom i na opće iznenađenje, uključujući i vlastito, sačuvali praznu mrežu, što znači da bi obrambenu liniju ponovno trebali činiti Mario Čutura, Renato Pilipović, Saša Mus i Antonio Mamić. Na njihovo uvrštavanje u prvi sastav mogao bi utjecati tek eventualni potpuni oporavak Ivice Landeke.

Izgledno je da će Đuričić ispred njih opet postaviti bedem defenzivnih veznih igrača, što znači da će u očekivanom nedostatku Antuna Palića i Stjepana Jukića usamljenu borbu protiv zadarske obrane voditi Aljoša Vojnović. Stoga ne bi bilo iznenađenje nastavi li Croatia proljetnu sušu, tijekom koje su samo tri puta izbjegli poraz (remiji sa Slavenom, Osijekom i Zagrebom).

Motiviraniji domaćin s konkretnijim ciljem i ne pretjerano zainteresirani gost sa slabim polusezonskim pedigreom trebali bi dati jasnu naznaku o konačnom ishodu ove utakmice, ali ne treba isključiti ni tračak nogometne nepredvidljivosti.

T-Com 1. HNL, 32. kolo:
Zadar - Croatia Sesvete, 16:30

Zadar: Vuković, Batkoski, Skočibušić, Puljić, Jozinović, Ljubičić, Milin, Surać, Župan, Šaranović, Terkeš

Croatia Sesvete: Radoš, Čutura, Pilipović, Mus, Mamić, Tabi, Agić, Pollozhani, Katanec, Jurakić, Vojnović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

32. kolo

Šibenik2:1Osijek
Rijeka2:0Cibalia
Varaždin0:1Inter-Zaprešić
Zadar1:1Sesvete
Slaven Belupo1:1Hajduk
Dinamo0:1Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!