Nogomet

Pobjeda za oproštaj od navijača

Ivana Jurica • ponedjeljak, 25.05.2009.
Pobjeda za oproštaj od navijača
Foto: Martina Japundžić

Kako i priliči na kraju uspješne sezone, nogometaši Šibenika svojim su navijačima podarili pobjedu. Nakon tri uzastopna poraza i lošijih izdanja ponovno su prezentirali igru na kakvu su nas i naučili u gotovo cijeloj sezoni. Napadački dvojac Rodić – Zec upisao je, vrlo vjerojatno, svoje posljednje golove u modrom dresu...

Iako je Osijek krenuo silovitije u utakmicu potvrdivši da u Šibenik nije došao na kupanje nego po bodove, ipak su domaći nogometaši prvi došli do pogotka. Doduše, prvi gol postigli su Osječani, ali loši sudac Gerek nije im ga priznao. A Kalinićeva momčad konačno je i u završnici prvenstva zaigrala onako kako je igrala u većem dijelu ove sezone potvrdivši kako ostvareni rezultati nisu bili slučajni.

Za razliku od nekoliko posljednjih utakmica u kojima su također dugim loptama traženi napadači Zec i Rodić, u nedjeljnoj utakmici protiv Osijeka takva se igra pokazala kao pun pogodak. I dok su stoperi i Dinama i Hajduka lako izlazili na kraju s napadačima Šibenika dobivši sve zračne dvoboje, u susretu sa momčadi iz Gradskog vrta nije bilo tako. Smoje i Vida imali su dosta problema s napadačkim dvojcem Šibenika koji je nerijetko završavao i na travi (posebno Rodić).

Čemu služe reflektori?

Vezane vijesti

Sparno i iznimno vruće vrijeme po kojem su nogometaši Šibenika i Osijeka igrali svoju utakmicu na Šubićevcu definitivno im nije išlo na ruku. Postavlja se pitanje zbog čega Udruga prvoligaša, koja inzistira na tome kako svaki stadion mora imati reflektore kao jedan od uvjeta u procesu licenciranja, onda određuje da se utakmice igraju po danu, po visokim temperaturama, kada bi daleko bolje, i za same nogometaše ali i za publiku, bilo da se sve utakmice igraju u večernjem terminu.

Čemu onda zapravo i služe reflektori kad u uvjetima kad su idealne prilike da ih se iskoriste oni ostaju ugašeni?

I dok su prvi pogodak postigli iz prekida, nakon odličnog ubačaja Eleza iz slobodnog udarca i trzaja glavom Rodića, drugi je gol pao nakon duge lopte mladog Husmanija, kada je Zec iskoristio grešku gostujućeg vratara, ali i svoju brzinu za novi, 14. pogodak u dresu Šibenika. Duge lopte Alispahića pronalazile su Zeca, ali prečesto je napadač Modrih ostajao iza leđa gostujuće obrane pa su i lopte njegova sugrađanina ostale neiskorištene.

Drugo poluvrijeme bilo je također u znaku domaćih nogometaša koji su imali i terensku dominaciju i bolje prilike. Imali su i Osječani nekoliko šansi, uglavnom iz prekida. U nastavku je čitavih 45 minuta dobio Antonio Jakoliš koji je još jednom pokazao kako zaslužuje šansu i koji bi dogodine, u Ligi 16, trebao dobivati i još više prilika, kao i ostali domaći mladići poput Spahije, Ademija, Husmanija, Šubića...

A da će mladi dobiti šansu potvrdio je i trener Kalinić koji je za susret posljednjeg kola u Vinkovcima najavio još više prilike mlađim igračima. K tome još i od početka susreta. Priliku će tako vjerojatno dobiti i neki koji još nisu nastupali ove sezone. Logičan je to izbor trenera Šibenika, posebno ako se zna da po isteku sezone ugovori istječu čak osmorici prvotimaca (a teško da će svi ostati na Šubićevcu), pa će utakmica u Vinkovcima biti odlična prilika da se vidi koliko mogu šibenski mladići, odnosno u kojoj će se mjeri na njih moći računati u sljedećoj sezoni.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!