Nogomet

"Oprosti Cristiano, Leo je najbolji"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.05.2009.
"Oprosti Cristiano, Leo je najbolji"
Foto: EPA

Barcelonin veznjak Xavi Hernandez kao i svi s nestrpljenjem očekuje početak finalnog sraza Barcelone i Manchester Uniteda. Prema njemu Barcelona ima najjačeg aduta - Lea Messija...

Tko je bolji - Barcelona ili Manchester United, Leo Messi ili Cristiano Ronaldo? Pitanja su to koja izazivaju rasprave među ljubiteljima nogometa već danima, a dio odgovora mogli bi dobiti već u srijedu navečer. Naravno, ne može se suditi na osnovu jedne utakmice, ali pobjedničkoj strani svakako će značiti kao odgovor.

Za Xavija Hernandeza nema dvojbe. Barcelona i Messi.

"Messi je definitivno najbolji igrač svijeta. On je poseban, ne postoji igrač poput njega, nitko se s njim ne može usporediti. Uz dužno poštovanje prema Cristianu Ronaldu i ostalim odličnim nogometašima diljem svijeta, pokraj Lea nitko nema šanse. Nisam vidio da netko može takve stvari raditi na treningu ili utakmici, on je apsolutno broj jedan", komplimentirao je suigraču Xavi.

Barcelona je prošle sezone morala priznati Manchesteru kako je bolji u dvije utakmice, poraženi su s ukupnih 1:0 te ostali bez mogućnosti borbe za naslov gdje je na Lužniki u Moskvu uz Manchester United otputovao Chelsea. Sada je vrijeme za osvetu.

"U nogometu uvijek postoji osveta, revanš. Za nas je to polufinale bilo veliko razočaranje, sada ćemo se pokušati iskupiti. Manchester je sjajna momčad, mogu igrati i napadački vrlo kvalitetno, ali isto tako se i kvalitetno braniti, znaju pronaći način za dolazak do pobjede."

No vjeruje kako je imaju način za osvajanje naslova. "Barcelonina filozofija je najbolja. Želimo igrati sjajno i kroz sjajnu igru stići do pobjede. To obično i činimo i zato nas cijene. Ne znamo na koji će način Manchester ući u utakmicu, ali znamo kako ćemo mi od prve minute pokušati napasti i uzeti loptu u svoj posjed. Onaj koji ima više loptu u nogama, ima i veće šanse za pobjedu", obrazložio je Xavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!