Košarka

"Ovo je tek mali korak"

Ivor Krapac • utorak, 26.05.2009.
"Ovo je tek mali korak"
Foto: Kristijan Komarica

Za razliku od nedavnog ogleda u Ligi za prvaka, Velimir Perasović i Zmago Sagadin nisu se razilazili u stavovima oko bilo čega nakon Cibonine pobjede nad Zadrom u prvoj utakmici finala hrvatskog prvenstva. Vukovi su zasluženo dobili, Zadar ove večeri nije bio dovoljno dobar...

Velimir Perasović mogao je biti sretan izvedbom svoje momčadi. Cibona je slavila bez većih poteškoća bez obzira na nekoliko problema u sastavu - izostao je Vedran Vukušić, Robert Troha je zbog bolnog koljena praktički bio izvan rotacije, a nekoliko sati prije utakmice pod upitnikom je bio i Nikša Prkačin, koji je nakon uboda nepoznatog insekta u ruku jedva zaigrao.

"Mislim da je naša pobjeda zaslužena, no to je tek mali korak do konačnog cilja. Sve utakmice koje ćemo igrati bit će vrlo neizvjesne i teške, volio bih da teško i tvrdo bude i u Zadru", kazao je Peras nakon prve od potrebne tri pobjede za naslov.

Problemi s ozljedama nisu se pretjerano osjetili: "Naša rotacija nije bila onakva kakvu smo htjeli, ali imali smo izuzetno raspoložene igrače u napadu, u prvom redu Kusa i Andersona, oni su iznijeli teret današnje utakmice."

"Obrana nam je bila na trenutke dobra, a na trenutke se vidio umor i mala rotacija", dodao je trener Cibosa, ističući da je Zadar dovoljno kvalitetan da iskoristi svaki pad u igri suparničke momčadi, što se i večeras osjetilo u nekim fazama utakmice: "Izuzetna su šuterska ekipa, nekoliko igrača imaju strašno samopouzdanje, poput Rančića, Stipčevića, danas na početku utakmice i Gečevskog, oni su u stanju sve kazniti."

Zmago Sagadin odao je priznanje domaćima: "Mislim da su skoro u svim elementima igre danas bili bolji, dok mi prije svega u obrambenom i skakačkom dijelu nismo bili blizu onoga što smo htjeli."

"Primili smo previše, pogotovo u prvom poluvremenu, dopustili smo da se Cibona razigra, a onda je sve teško", nastavio je Slovenac na klupi Zadrana: "Obrana nam je bila preslaba, skok isto, a ovdje s napadom i šutom ne možeš dobiti utakmicu. Mi smo krenuli u natjecanje tko će dati više koševa, što nije naša igra."

"Trebamo ovo što prije zaboraviti, okrenuti se drugoj utakmici, mislim da možemo igrati puno bolje", najavio je Sagadin drugu utakmicu, koja je na rasporedu u subotu u 17 sati u Zadru.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!