Košarka

Anderson: "Napalio me Sagadin"

Ivor Krapac • utorak, 26.05.2009.
Anderson: "Napalio me Sagadin"
Foto: Kristijan Komarica

Jedna od najboljih utakmica Alana Andersona u Ciboninom dresu dogodila se u sjajnom trenutku za momčad Velimira Perasovića. Kao i u niz ranijih nastupa za Cibose, Anderson je i ovog puta vukao prema pobjedi, a u prvom susretu finala doigravanja protiv Zadra brojke su bile posebno impresivne...

Iako svaki trener u pripremi susreta s Cibonom poseban naglasak stavlja na zaustavljanje Alana Andersona, Zadrovi igrači večeras nisu uspjeli provesti u djelo ono što je Zmago Sagadin zamislio. Anderson je utrpao 30 poena sa sjajnih 11/15 šuta, a dodao je i 12 skokova i tri asistencije, najviše u momčadi.

Osim što se radi o finalu prvenstva, što je dovoljan izazov samo po sebi, Cibonin Amerikanac ovog je puta imao i dodatni motiv: "Ostalo mi je u glavi ono što je njihov trener rekao nakon naše zadnje utakmice, da sam bio prosječan igrač kad sam stigao i da su mi suci pomogli da se pokažem. No, ja nisam prosječan, suci me ne mogu stvoriti ili uništiti, shvatio sam to što je rekao osobno i to me 'napalilo'."

Po Andersonovom mišljenju, ključ pobjede bilo je limitiranje Zadrovog napadačkog skoka: "Na treningu smo na to stavili naglasak, vole ići čvrsto, tu rade dobar posao, ali danas smo smanjili broj njihovih poena iz drugog napada i sebi otvorili šansu da odigramo brže, što nam je pomoglo."

"Znam da će oni biti samouvjereni zbog toga što se vraćaju u Zadar, no osjećam se dobro, a i momčad se osjeća dobro. Igramo sjajno, najbolje momčadski što smo dosad igrali, vjerujem da dolje imamo dobre šanse ako ćemo odigrati svih 40 minuta", dodao je Anderson, koji u subotu priželjkuje i 'vruć' doček u dvorani: "Nadam se da će biti sve puno i da će publika biti 'luda', vikati i navijati protiv nas, volim takvu atmosferu."

Davor Kus je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, a u ovom susretu bio je prvi u Andersonovoj pratnji, s 21 poenom uz 8/11 iz igre. "Odigrali smo dobru utakmicu", kazao je nakon susreta: "Nakon prve četvrtine smo počeli igrati puno bolju obranu, jedan od ciljeva bio nam je spriječiti njihov napadački skok, što smo i uspjeli. Mislim da smo potpuno zasluženo slavili."

Kus je svoju dobru formu pojasnio boljim razumijevanjem sa suigračima: "Sve je povezano s momčadi, kraj je sezone, više nema nepoznanica, znamo tko igra koje akcije i u kojim se situacijama najbolje snalazi, tako da je ovo logičan završetak."

U subotu je na redu gostovanje u Zadru i Cibonina šansa za 2-0: "Mislim da je sada malo veći pritisak na njima, pokušat ćemo odigrati agresivno, napasti ih od prve minute. Ukoliko bismo dobili i tu utakmicu, imali bismo jako lijepu priliku osvojiti prvenstvo pred svojim navijačima."

Kapetan Nikša Prkačin stisnuo je zube iako se nekoliko sati prije utakmice nije znalo hoće li zaigrati: "Sinoć sam dobio ubod u lakat, da nije bilo doktora Borića i Barčota ne bi bilo ništa od nastupa. U četiri popodne sam stvarno mislio da neću moći igrati, nisam mogao pomaknuti ruku, ali probao sam s injekcijama. Sada je opet 'nikako', osposobili su me za utakmicu, ali trebao bih biti dobro do sutra."

"Osim prvih nekoliko minuta u egalu odvojili smo se dosta rano i održavali tu prednost tijekom cijele utakmice. Odigrali smo timski, šest šutnutih trica kroz cijelu utakmicu govori puno, a i obrana je bila dobra, i zona i čovjek, osim malog pada u zadnjoj četvrtini."

"Anderson? Je, odigrao je super, kad ima svoj dan stvarno ga je teško čuvati", dodao je Prka prije nego se okrenuo suboti: "Sigurno ne idemo dolje izgubiti, želimo dobiti i probati okončati seriju s 3-0. Možda nam je psihološki sada malo lakše, ali kad počne utakmica to se sve zaboravlja."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!