Nogomet

"Nema karte, nema Rima"

Goran Markuš • srijeda, 27.05.2009.
"Nema karte, nema Rima"
Foto: EPA

Kako veliki ogled divova u finalu Lige prvaka, nažalost, ima i svoju crnu stranu zna i sam predsjednik Uefe, Michel Platini koji uoči samog završnog ogleda svim fanovima koji planiraju doći u Rim bez karata poručuje: "Nemojte"...

Kako natjecateljski, tako i marketinški, finale između Manchester Uniteda i Barcelone pravo je ostvarenje sna za predsjednika Uefe, Michela Platinija, koji je ipak svjestan i pozadine ovog okršaja: "Iskustvo mi govori da moramo biti na oprezu."

Kao prva prava "žrtva" ovog finala pokazao se mladi Britanac kojeg je skupina od četiri muškarca napala i tri puta ubola u predio lijevog butnog mišića. "Na sreću, riječ je manjim ubodima stoga smo odmah nakon zaustavljanja krvarenja gospodina mogli pustiti kući", poručila je ravnateljica lokalne bolnice.

Vezane vijesti

I sam Platini svjestan je ovakvih problema: "Policija grada Rima imat će najteži posao, no nadam se da će im kolege iz Španjolske i Velike Britanije pomoći u smirivanju strasti brojnih posjetitelja". Michel naglašava kako bismo svi mi napokon trebali nešto naučiti iz prošlosti koja se iz godine u godinu ponavlja: "Problem se pojavljuje kad god fanovi nahrle u grad bez karata. Nažalost, ne možemo svi odjednom uskočiti na stadion, stoga onima koji do karata nisu uspjeli doći poručujem - ostanite kod kuće."

Za kraj, Platini je još jednom argumentirao zašto smatra će upravo Barcelona i Manchester United izvući najviše iz ovog finala: "Riječ je o dvije momčadi koje trenutno igraju daleko najljepši nogomet na svijetu. Bez obzira na koji način su do ovdje došle, obje momčadi su to potpuno zaslužile."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!