Nogomet

Ronaldo želi ući u povijest

Goran Markuš • srijeda, 27.05.2009.
Ronaldo želi ući u povijest
Foto: EPA

Pobjedom u finalu protiv Barcelone Manchester United bi bio upisan kao prvi klub koji je u 17 godina Lige prvaka uspio obraniti svoj naslov. Cristiano Ronaldo, njihova prva zvijezda, ni s čim manjim neće biti zadovoljan...

Christiano Ronaldo, prvo ime Manchester Uniteda, potvrdio je da bi mu obrana naslova značila mnogo više od silnih priznanja koje je dobio u posljednjih godinu dana: "Sva priznanja koja su me prozvala najboljim igračem današnjice možete uzeti ukoliko uspijemo obraniti ovu titulu."

"Kao što i sami znate izuzetno cijenim Španjolsku ligu, no i dalje mislim da je Premiership trenutno najsnažnija liga na svijetu. Poštujem Barcelonu i uistinu cijenim Messija. Da budem iskren mislim da je dobar gotovo kao i ja", sa širokim osmjehom na licu izjavio je Ronaldo.

Vezane vijesti

Kao prva zvijezda kluba Christiano ujedno nosi i najveći teret na svojim leđima, no njega to osobno previše i ne zamara: "Normalno je da ljudi očekuje mnogo od mene, no ja sam potpuno koncentriran na utakmicu. Naprosto ću pokušati pomoći kolegama, zabiti gol i stadion napustiti kao pobjednik."

U svojeg najeksponiranijeg igrača vjeruje i Alex Ferguson: "Nakon svakog treninga Christiano ostaje vježbati slobodne udarce. Upravo to je potvrda njegove veličine jer se niti jedan veliki sportaš ne pouzda isključivo u svoj talent već iz dana u dan radi na njemu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!