Košarka

Benetton posljednji polufinalist

Vedran Babić • srijeda, 27.05.2009.
Benetton posljednji polufinalist

I posljednja dvojba oko putnika u polufinale doigravanja talijanskog prvenstva je večeras otklonjena. Protivnik Montepaschiju bit će momčad Benettona, koja je s 3:2 eliminirala La Fortezzu uz još jednu odličnu partiju Sandra Nicevića...

U odlučujućoj petoj utakmici u Trevisu Benetton je nastavio svoju visoku uspješnost na svom parketu, ostvarivši 16. pobjedu u 18 prvenstvenih utakmica ove sezone. U prvoj utakmici bilo je 85:77, u drugoj 91:73, a večeras najmanja razlika - 78:72 za plasman u polufinale i okršaj s dvostrukim braniteljem naslova Montepaschijem.

Iako se gotovo 18 minuta igralo u egalu, Benetton se u posljednje dvije minute prvog poluvremena odvojio na plus osam (44:36), no gosti su se u trećoj četvrtini brzo vratili u igru i ubrzo minimalno poveli.

U zadnju dionicu ušlo se s prednošću La Fortezze 60:59, nakon čega je uslijedila, za razvoj utakmice, ključna serija Benettona. U samo pet minuta domaćin je postigao 16 koševa, a primio svega dva i otišao na nedostižnih 75:62.

Najbolji strijelac Benettona bio je Gary Neal s 20 poena, a pratili su ga Massimo Bulleri sa 17 i naš Sandro Nicević sa 16. Nicević je imao prilično skroman postotak šuta za dva (6/14), a sakupio je i sedam skokova.

Lega A Basket, četvrtfinale doigravanja: Benetton - La Fortezza 78:72 (3-2)

Polufinale: Montepaschi (1.) - Benetton (4.), Armani Jeans (6.) - Angelico Biella (7.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!