Nogomet

Miše: ”Nikad mi nije bilo lakše”

Tomislav Pacak • četvrtak, 28.05.2009.
Miše: ”Nikad mi nije bilo lakše”
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dramatičnog Dinamovog slavlja u finalu Kupa, nakon pobjede Hajduka od 3:0 i potom jedanaesteraca koji su otišli na stranu Modrih, oba trenera bila su zadovoljna, svaki iz svojih razloga...

U izjavama za HTV neposredno nakon utakmice, Ante Miše i Krunoslav Jurčić iskazali su zadovoljstvo – Miše zbog nastupa, Jurčić zbog trofeja.

Sjajnom predstavom Hajduk je možda sačuvao stolicu Anti Miši koji je očigledno ispunjen ponosom tvrdio da mu nije uopće teško nakon poraza poslije jedanaesteraca: ”Nikad mi lakše nije bilo jer smo pokazali da smo bolji od Dinama. To samo pokazuje što se dogodilo u Zagrebu, da smo tamo pokradeni. Hajduk je pokazao da se može ravnopravno nositi s Dinamom, žao mi je što smo na kraju izgubili zbog publike.”

Igračima se nema što zamjeriti: ”Igrači su ostavili srce na terenu, ja mogu samo reći da sam sretan i ponosan što sam trener Hajduka. Svi su bili na visini zadatka, nismo gubili glavu na poluvremenu, a u drugom dijelu smo dali golove u pravom trenutku i došli nadomak trofeja. Jedanaesterci su uvijek rulet, nema se što zamjeriti igračima koji su promašili. Svi zaslužuju čestitke, od prvog do zadnjeg. Mi smo vježbali jedanaesterce, ovo je redoslijed koji je unaprijed utvrđen.”

Krunoslav Jurčić je, pak, osvojio i svoj drugi trofej, ali ne na način koji je priželjkivao: ”Prve impresije su da sam sretan što smo osvojili, iako nisam sretan kako smo odigrali velik dio utakmice. Čestitam svojim momcima, čestitam i Hajduku na izvanrednoj partiji. Upali smo u crnu rupu na početku drugog dijela, bojao sam se prvog gola jer imamo mladu momčad, i tu su nam nastali problemi. Jedanaesterci su lutrija. Ja sam donio odluku tko će ih pucati, zna se tko ih dobro izvodi i tu nismo mogli pogriješiti. ”

Dinamov junak iz prve utakmice, Mario Mandžukić, priznao je da nije lijep osjećaj kad protivnik stigne zaostatak od 3:0: ”Na kraju smo osvojili Kup, premda nismo odigrali kako treba. Nije mi bilo svejedno, primili smo tri gola, osjećaš se teško, opet si na nuli i moraš iz početka. Imali smo sreće na jedanaestercima, moram pohvaliti Butinu, pa sad moramo to dobro proslaviti.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!