Nogomet

Miše: "I žalostan sam i sretan"

Bernard Jurišić • četvrtak, 28.05.2009.
Miše: "I žalostan sam i sretan"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hajduk je odigrao veliku utakmicu, po prvi put nakon 32 godine pobijedio Dinamo kod kuće s 3:0, no na kraju je nagrada ipak otišla u Zagreb. Nakon susreta trener Splićana žalio je zbog nesreće u izvođenju jedanaesteraca, ali i još jednom spomenuo loše suđenje u prvom susretu...

Hajduk je u furioznih 20 minuta drugog poluvremena stigao Dinamovu prednost iz prvog susreta, no rulet jedanaesteraca nije bio naklonjen Splićanina. Iako je doživio treći poraz u četiri susreta s Hajdukom, Dinamo je proslavio dvostruku krunu na stadion svoj najvećeg rivala.

"Što reći kad pobijediš Dinamo 3:0, a ne osvojiš trofej? Miješaju mi se osjećaju, i žalostan sam i sretan jer smo pokazali da smo bolji od Dinama, ali na kraju za to nismo nagrađeni. Moram se još jednom vratiti na prvu utakmicu u Maksimiru, gdje nismo imali suđenje na razini kakvo zahtjeva finale kupa. Sad je tek jasno koliko smo gore bili oštećeni."

Miše se u poluvremenu vratio na sustav kojeg je Hajduk igrao tijekom čitavog prvenstva, što se pokazalo puno boljim od 4-3-3 formacije iz prvog dijela. "Na poluvremenu sam im rekao da trebaju biti strpljivi, utakmica traje 90 minuta. Tražio sam strpljenje i vjeru i dokazali smo da ni 3:0 Dinamovih nije nedostižno.Nije ovo bila spektakularna utakmica s naše strane, ali tri gola je teško bilo kome dati. Kalinić je danas pokazao da je najbolji napadač u Hrvatskoj, ali ovakve igre treba ponavljati. Hvala navijačima koji nas prate cijelu godinu i žao mi je što im nismo poklonili slavlje kakvo su zaslužili".

Dvojica najiskusnijih, Giovanni Rosso i Srđan Andrić završili su susret kao tragičari, promašivši jedanaesterce. "Igrači su se sami podijelili za izvođenje, to je rulet i nemam nikome ništa zamjeriti od svojih igrača."

Miše je pohvalio suca Ljubičića za večerašnju izvedbu, zažalivši što se ovako nije sudilo i u Maksimiru. " "Sudac je odsudio odlično, sve čestitke, a mislim da su mu i igrači pomogli svojim ponašanjem. Šteta što ovako dobro suđenje nije bilo i u prvoj utakmici..."

Nakon šokantnog završetka večerašnje utakmice, velike rivale u nedjelju očekuje i završni okršaj u prvenstvu, na istom mjestu. Hajdukov trener najavljuje i četvrtu pobjedu svoje momčadi u direktnim okršajima ove sezone. "Učinit ćemo sve da pobijedimo Dinamo i u nedjelju, makar ne mislim da će i Dinamo istrčat u najjačem sastavu. Promašeni penali sigurno će ostaviti traga na Andriću i Rossu, vidjet ćemo tko će igrati. Ali želimo pobijediti Dinamo i četvrti put ove sezone, to je sigurno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!