Košarka

Biella promašila pobjedu

Vedran Babić • petak, 29.05.2009.
Biella promašila pobjedu

U dramatičnoj završnici neizvjesne prve polufinalne utakmice doigravanja Armani Jeans je sa 72:70 iskoristio prednost domaćeg parketa protiv Angelica Bielle i poveo s 1-0...

Nakon što su u četvrtfinalu eliminirali bolje plasirane suparnike iz regularnog dijela, Teramo odnosno Lottomaticu, Armani i Angelico međusobno će odmjeriti snage za plasman u finale. Prednost nakon prve utakmice otišla je na stranu domaćih, iako su gosti u posljednjim trenucima imali šut za pobjedu, no James Gist nije pogodio tricu.

Utakmicu je Armani otvorio furiozno - vodstvom 13:2 poslije pet minuta igre. Međutim, već do kraja prve četvrtine Angelico je uzvratio serijom 17:5 i poveo po prvi put u utakmici, 19:18. U 15. minuti Armani se odvojio na 28:23, ali je u istom scenariju kao u prvoj četvrtini prokockao vodstvo i čak se našao u jednakom zaostatku (31:36).

Početkom nastavka Angelico je ostvario najveću prednost u utakmici (42:33), ali je u posljednjih deset minuta ipak ušao s minimalnim zaostatkom 51:50. U neizvjesnoj i nadasve izjednačenoj završnici koševi Davida Hawkinsa s crte slobodnih bacanja za vodstvo Armanija 72:70 pokazali su se kao presudni, jer je u već spomenutom zadnjem napadu James Gist promašio tricu za pobjedu.

Uz Hawkinsa koji je ubacio 18 koševa, u sastavu pobjednika istakli su se Thomas Jobey s 20 koševa te Mike Hall s deset koševa i čak 15 skokova. Kod gostiju najučinkovitiji bio je Pietro Aradori s 15 poena.

Sutra je s početkom u 20:30 sati na rasporedu prva utakmica drugog polufinala između Montepaschija i Benettona, a druga utakmica između Armanija i Angelica igra se u nedjelju.

Lega A Basket, polufinale doigravanja: Armani Jeans - Angelico Biella 72:70 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!