Tenis

Bijesni i nemoćni Roddick

Ivor Krapac • ponedjeljak, 01.06.2009.
Bijesni i nemoćni Roddick
Foto: EPA

Dug prvi dan sada već trećeg tjedna Roland Garrosa okončan je sa sretnim vijestima za Francuze. Za njih se pobrinuo Gael Monfils, koji je u tri seta ispratio ljutog Andyja Roddicka i izborio četvrtfinale protiv Rogera Federera...

Gael Monfils bio je pretežak izazov za Andyja Roddicka, što za meč na crvenoj zemlji drugog Grand Slam turnira sezone nije nikakvo iznenađenje. Francuz je pred svojim navijačima stigao korak bliže reprizi lanjskog polufinala sa 6:4, 6:2 i 6:3, a meč je završen desetak minuta iza 21,30 sati - nešto više od pola sata nakon što je Roddick ustvrdio da jedva vidi lopticu i zatražio prekid zbog mraka.

Amerikančeve muke sa sucem Enricom Molinom i supervizorom Wayneom McKewenom počele su na izmjeni strana prije nego se Monfils kod 6:4 i 5:2 spremao za servis za 2-0 u setovima. Roddick je u svom uobičajenom sarkastičnom stilu probao objasniti Molini da je preoblačno i s premalo svjetla, s obzirom da je tada već bilo skoro devet navečer, vjerojatno je imao i razloga pobuniti se, ali nije pomoglo, morao je igrati dalje.

Francuz je na servisu za drugi set okrenuo 0:40 i došao korak bliže pobjedi, Roddick se tada vjerojatno ponovno ponadao prekidu, no supervizor McKewen odlučio je da se meč nastavi - na užas prvog američkog reketa. U trećem setu Monfils je otvorio s 2:0, Roddick je svojim jedinim breakom u meču malo usporio pad i poravnao na 2:2, no puno dalje od toga nije došao. Do kraja meča odigrao je kao da stvarno jedva vidi lopticu, promašivao je čak i zicere na mreži i time dosta pomogao svom suparniku.

Monfils će se u srijedu u četvrtfinalu sresti s Rogerom Federerom, koji ga je lani svladao u polufinalu ovog turnira. Federer je tada slavio sa 6:2, 5:7, 6:3 i 7:5, a bio je bolji i u preostala tri međusobna susreta, od kojih je još jedan bio na zemlji - također prošle godine u Monte Carlu bilo je 6:3 i 6:4.

Francuzi su se pouzdali i u Jo-Wilfrieda Tsongu, no Juan Martin Del Potro ipak je jači na ovoj podlozi, što je potvrdio sa 6:1, 6:7(5), 6:1 i 6:4. Petopostavljenom Argentincu će u četvrtfinalu suparnik biti Tommy Robredo, jedini preostali Španjolac u ždrijebu, koji je sa 6:4, 5:7, 7:6(4) i 6:2 nadjačao Nijemca Philippa Kohlschreibera, "krvnika" Novaka Đokovića.

Del Potro još nije bio ovako daleko na pariškom Grand Slam turniru, u tri dosadašnja nastupa upisao je dva poraza na startu i prošlogodišnje drugo kolo, dok je Robredo ove sezone izborio već četvrto četvrtfinale, nakon onih iz 2003., '05. i '07. Neparne godine mu očito odgovaraju, a može li ovog puta i korak dalje, vidjet ćemo za dva dana.

Roland Garros, tenisači, osmina finala: Del Potro (Argentina, 5) - Tsonga (Francuska, 9) 6:1, 6:7(5), 6:1, 6:4, Robredo (Španjolska, 16) - Kohlschreiber (Njemačka, 29) 6:4, 5:7, 7:6(4), 6:2, Monfils (Francuska, 11) - Roddick (SAD, 6) 6:4, 6:2, 6:3.

Parovi, četvrtfinale: Dlouhy/Paes (Češka/Indija, 3) - Soares/Ullyett (Brazil/Zimbabve, 5) 6:2, 7:6(5), Moodie/Norman (JAR/Belgija) - Acasuso/Gonzalez (Argentina/Čile) predaja Acasusa i Gonzaleza.

Mješoviti parovi, osmina finala: Grönefeld/Knowles (Njemačka/Bahami) - Raymond/Matkowski (SAD/Poljska, 3) 3:6, 7:5, 10:6.

Četvrtfinale: Huber/B. Bryan (SAD, 1) - Sugiyama/Sa (Japan/Brazil, 5) 1:6, 6:4, 12:10, King/Melo (SAD/Brazil) - Bammer/Kubot (Austrija/Poljska) 6:3, 7:5.

Juniori, prvo kolo: Draganja (Hrvatska) - Konfederak (Argentina) 6:4, 6:2.

Parovi, prvo kolo: Draganja/Marcan (Hrvatska) - Sandgren/Uriguen (SAD/Gvatemala, 3) 5:7, 6:4, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!