Ostali sportovi

Filip Ude stjegonoša na MI

Sportnet • utorak, 02.06.2009.
Filip Ude stjegonoša na MI
Foto: Ivana Strahija

Na 6. sjednici Vijeća HOO-a, održanoj u sjedištu HOO-a u Zagrebu, članovi Vijeća jednoglasno su imenovali Josipa Čopa za novog/starog glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora na četverogodišnje mandatno razdoblje, dok je za stjegonošu na Mediteranskim igrama izabran gimnastičar Filip Ude.

Vijeće je donijelo i niz odluka oko sastava hrvatskih sportskih delegacija za predstojeća višesportska natjecanja. Hrvatska mediteranska delegacija za nastup na MI Pescara (26.06.-5.07.2009.) brojat će 266 osoba (uključujući sportaše, liječnike, fizioterapeute, trenere te administrativno osoblje), a također je odlučeno da će stjegonoša na otvaranju MI biti osvajač srebrne olimpijske medalje u Pekingu, gimnastičar Filip Ude.

Hrvatsku će na ljetnoj Univerzijadi (Beograd, 1-12. srpnja 2009.) predstavljati delegacija od 72 osobe, a na X. Europskom olimpijskom festivalu mladih (Tampere, 19-24.2009.) otputovat će hrvatska delegacija od 73 osobe (što također uključuje sportaše i prateće osobe te liječnike).

Donesen je i niz odluka oko uvrštenja novog broja sportaša i trenera u razvojne programe HOO-a. U šest razvojnih programa za sportaše, trenutačno se nalazi 335 sportaša, od čega se njih čak 118 nalazi u Individualnom programu posebne skrbi o mladima. U olimpijskom programu ZOI Vancouver 2010, trenutačno se nalazi 25 sportaša (pet potencijalnih A, tri potencijalna B kandidata i 17 potencijalnih C kandidata).

U programu sufinanciranja rada trenera trenutačno se nalazi 70 hrvatskih trenera raspodijeljenih u tri kategorije (vrhunski treneri – 12, kvalitetni treneri – 32 i treneri mlađih dobnih kategorija – 26).

Vijeće HOO-a je slijedom zahtjeva Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, predložilo Zlatka Matešu, Antuna Vrdoljaka i Slavka Golužu za članove Nacionalnog vijeća za sport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!