Košarka

"Ovo je košarka, ne hrvanje"

Ivor Krapac • utorak, 02.06.2009.
"Ovo je košarka, ne hrvanje"
Foto: Davor Sajko

Bez obzira na opuštanje i približavanje Zadra potkraj susreta, Cibonini igrači bili su sretni onime što su pokazali u trećoj utakmici finala doigravanja. Alan Anderson osvrnuo se i na primjedbe Zmage Sagadina na suđenje...

S obzirom na su na poluvremenu imali 25 razlike i već tada praktički riješili utakmicu, razumljiva je stvar da su Vukovi izlazili iz svlačionice dobro raspoloženi. Korak su do svog cilja, povratka državnog naslova u Draženov dom, taj korak probat će napraviti u petak u četvrtoj utakmici u Zadru, a ako im ne uspije, još jednu priliku imat će idućeg tjedna u petoj ponovno u Zagrebu.

Alan Anderson ovog je puta odigrao puno racionalniju utakmicu nego na vikend u Zadru, kad su ga domaći dobro čuvali i prisilili na niz teških šuteva. O današnoj predstavi dosta govori 25 poena uz 8/12 igre, 10 skokova i sjajna valorizacija 44.

"Bilo je dosta teško zadržati koncentraciju nakon što smo uvjerljivo vodili, a imali još cijelo poluvrijeme pred sobom, teško je natjerati samog sebe da ne gledaš na semafor kod tako visoke prednosti. No, uzeli smo pobjedu, nije bitno što je četiri ili pet razlike, bitno je da je imamo", kazao je sjajni Cibonin Amerikanac.

U idućem susretu Cibosima će puno značiti što se vratio Nikša Prkačin, ustvrdio je Anderson: "On je snaga pod košem, pomaže i Earlu (Calloway, op.) da dobije više minuta, a teško nas je braniti s njih dvojicom na parketu. Finale je zapravo već trebalo biti završeno, ali s ozljedom Prke bilo nam je teže u Zadru, nadam se da će ostati zdrav i da ćemo biti spremni za petak."

"U Zadru moramo igrati agresivno, danas smo odigrali sjajnu obranu u prvom poluvremenu, u napadu je lopta išla dobro, a obrambeno smo ih tjerali na teške šuteve. Njihove izgubljene lopte pretvorili smo u poene, to definitivno moramo i u petak jer ih kod kuće nosi publika, morat ćemo odigrati kolektivno i čvrsto", dodao je Anderson prije nego se pozabavio tvrdnjom Zmage Sagadina da Cibonu štite suci.

"Razlika od utakmice u Zadru i ove danas je da su svirali njihove prekršaje, u Zadru su se izvukli i s 'ubojstvom', ne trebaš biti igrač da to vidiš, i navijači su mogli vidjeti što im je sve bilo dopušteno. Danas nije bilo tako - ako želiš hrvanje ili borbu, postani boksač ili hrvač, ovo je košarka, tjelesno je, čvrsto je, ali ono što su igrali ličilo je na borbu u kavezu. U ovom sportu ipak dobiva tko zabije više poena, a ne tko više puta ogrebe protivnika ili više krvari."

Ako Cibosi slave u četvrtoj u Dvorani Kreše Ćosića, Andersonu je ovo vjerojatno bila posljednja utakmica u Ciboninom dresu u Draženovom domu iako je zasad ostao samo na "moguće je da je bila zadnja". Što se njegovih planova tiče, uvjeren je da pete neće biti, već je rezervirao avionsku kartu za povratak kući u subotu.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!