Košarka

Sagadinova paljba po sucima

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 02.06.2009.
Sagadinova paljba po sucima
Foto: Davor Sajko

Burna je bila presica nakon treće finalne utakmice PH - Zmago Sagadin nije birao riječi govoreći o sucima koji su, po njegovom viđenju, jako oštetili njegovu momčad, dok je Velimir Perasović stao u obranu svoje momčadi koja je ipak igrom zaslužila pobjedu kojom je Cibona povela 2-1...

Prvi je riječ dobio trener gostiju Zmago Sagadin koji je malo pričao o samoj utakmici već je razlog porazu vidio u - sucima: "Više - manje je jasno kako je utakmica rješena u prvom dijelu kada nismo dobro funkcionirali. Cibona ima dobru momčad, dobro je vođena, ali takva pomoć kakvu su imali u prvom dijelu im - ne treba."

Nastavio je slovenski stručnjak o ljudima u sivom: "Oni sedam faulova, a mi 14 - to njima ne treba. Ovako nešto nisam dugo doživio jer se radi o finalu. Ne kažem da smo zato izgubili jer Cibona je jako dobra momčad i njima ne treba pomoć, ali svakako je utjecalo." Na što misli trener Zadra kada kaže na "različit sudački kriterij"?: "Nije bio isti kriterij kod dosuđivanja faulova. Moje momčadi igraju čistu obranu i drže ruke dolje. Nije isti kriterij i to ja tvrdim, a to potvrđuju i brojke."

Nakon ovakvog "izlaganja" i omalovažavanja uvjerljive pobjede Cibona, naravno da trener Cibosa Velimir Perasović nije mogao dopustiti takve komentare iz protivničkog tabora: "Mislim da kada neka ekipa vodi 25 razlike u prvom dijelu - priče o sucima ne drže vodu. Oni su očito naučeni doma napraviti 25 faulova, a sudi im se pet i onda kada je drukčije - ih smeta. Znamo da u Zadru trebaš biti puno bolji da slaviš i mislim da našoj pobjedi samo zlobni ljudi mogu gledati u zube."

Nije puno "blaži" bio niti trener Cibone: "Ne dozvoljavam da itko blati našu pobjedu na ovakav način. Iako imamo velikih problema s ozljedama - odigrali smo odličnu utakmicu." Vratio se Perasović na kriterij suđenja u Višnjiku: "Apsolutno smo svjesni da utakmica u Zadru izgleda potpuno drukčije zbog pritiska na suce i na nama je samo igrati što bolje. Svjesni smo težine zadatka pred nama, no isto tako je jasno da je Zadar potpuno drukčija momčad kada napusti svoju dvoranu."

Nakon kraćeg verbalnog sukoba trenera koji je Velimir Perasović "presjekao" rekavši kako "mi nemamo što pričati", trener Zadra je na izričito inzistiranje novinara odgovorio na pitanje: sude li suci za Cibonu i u Zadru?: "Cibona je zaštićena i za tako nešto nema razloga. Cibona igra dobro i zasluženo je dobila, ali nije bilo natjecateljske draži. U Zadru nije ništa drukčije i Cibona je uvijek zaštićena."

Osim sudaca, Sagadin je ipak vidio i neke pogreške u svojoj momčadi: "Previše smo griješili u napadu, imali jeftino poklonjenih lopti i sigurno je da možemo i moramo bolje. Kako u napadu tako i u obrani", rekao je trener Zadra i dodao: "Rančić je igrao samo šest minuta u prvom dijelu jer nije u dobrom stanju. Nitko ne igra 40 minuta kod mene i on je igrač u rotaciji kao i ostali."

Perasović je još jednom istaknuo tešku zdravstvenu situaciju Cibone: "Imamo velikih problema s povredama i smatram da smo napravili čudo. Igrali smo protiv ekipe koja mijenja deset igrača i to nije lako. Nedopustivo je da nas tako stignu nakon velike prednosti, no - nije bilo rezultatske napetosti."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!