Ostali sportovi

Studentski dan sporta na splitskoj Rivi

Sportnet • petak, 05.06.2009.
Studentski dan sporta na splitskoj Rivi

Na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu prošli tjedan javnosti je predstavljena manifestacija Studentski dan sporta koja će se na glavnim gradskim trgovima u Zagrebu, Rijeci i Splitu održati u subotu, 6. lipnja 2009. godine...

U okviru manifestacije, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu, studenti će od 9 do 13 sati igrati ulični nogomet (Street soccer) i košarku (Streetball), vježbati aerobic te prezentirati borilačke sportove. Nagrade će im dodijeliti njihove kolege koje su istovremeno i vrhunski sportaši.

Na Rivi će nastupiti 32 košarkaške studentske ekipe, 16 nogometnih ekipa, a najsuvremenije oblike aerobika prezentirati će najbolji domaći i strani aerobik prezenteri.

Studentski dan sporta zajednički organiziraju Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Splitu te Hrvatski sveučilišni športski savez u suradnji sa sveučilišnim športskim savezima iz tri grada.

Osnovni cilj projekta je promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja. Projekt će se od ove godine redovito održavati u okviru godišnjeg kalendara studentskih događanja.

Studentski dan sporta održava se pod geslom "Ulice su mjesto prijateljstva i druženja....." s ciljem prevencije nasilja među mladima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!