Košarka

"Cibona nas je izbacila iz ravnoteže"

Martina Oštrić • petak, 05.06.2009.
"Cibona nas je izbacila iz ravnoteže"
Foto: Kristijan Komarica

Pobjedom u Zadru 69:71, Cibona je osvojila naslov prvaka države. Treneri Zmago Sagadin i Velimir Perasović u različitim su raspoloženjima nakon utakmice novinarima ponudili svoje viđenje utakmice...

Trener pobjedničke momčadi Velimir Perasović neizmjerno je sretan što je njegova momčad osvojila naslov prvaka Hrvatske igrajući protiv ekipe koja igra odličnu košarku, čvrstu i discipliniranu igru, te u niti jednom trenutku nije bila lagan protivnik. "Da je došlo do pete utakmice, mislim da bi bila neizvjesna", dodao je.

Nakon lošeg prvog dijela, Cibona je u trećoj četvrtini proigrala ubacivši čak 25 poena, za razliku od Zadra koji im je uzvratio sa njih 15. "Način na koji smo ušli u utakmicu u drugom poluvremenu nam je otvorio put. Mislim da je bilo evidentno da, kako utakmica ulazi u neizvjesniju završnicu, će se Zadranima sve više tresti ruke, jer su znali da više nemaju popravne utakmice, i na taj psihološki nivo smo mi dobili utakmicu", kazao je Perasović dodavši kako je zadnji koš proizvod htijenja - "mi smo jednostavno ugurali loptu u koš".

Perasović je čestitao igračima napomenuvši kako im je sezona bila iznimno teška. Smatra kako je rezultatski teško ponoviti ovakvu sezonu jer Top 16 Eurolige, finale NLB-a i dvije titule u domaćem prvenstvu, bez obzira kakvu momčad imali, bit će sve teže ostvariti.

Domaći trener Zmago Sagadin svoj je komentar utakmice započeo čestitkom protivničkoj momčadi i njihovom treneru na dobrom radu ove sezone. "Cibona je još jednom pokazala da ima sve atribute dobrog tima koji se ne predaje. I kad je gubila 14 razlike, ja sam, i iz ovogodišnjeg iskustva znao da utakmica ni blizu nije konačnoj odluci jer su se znali vraćati".

Domaći su na poluvrijeme otišli sa 11 poena prednosti (39:25), a Slovenac na zadarskoj klupi igru svoje momčadi na poluvremenu opisao je kao briljantnu. " U svim fazama igre igrali smo pametno, dobro i racionalno, obrana je bila odlična, i napravili smo rezultat, no tim koji nema puno iskustva teško je branio stečenu prednost".

"Cibona nije mogla cijelu utakmicu igrati slabo kao što je igrala prvo poluvrijeme", smatra Sagadin, dodajući kako se odmicanjem utakmice u redove domaćih uvukla nervoza. Ipak, kazao je kako svojim igračima nema što zamjeriti, kako posljednja četiri mjeseca, tako ni danas jer su dali svoj maksimum. "Ja i moj tim napravili smo sve što je u našoj moći, i mislim da smo se dostojno suprotstavili momčadi koja se cijelu sezonu iskazala na svim nivoima da su veći kolektiv od nas. Smatram da imamo budućnost, i da dogodine slika može biti obrnuta".

Domaće novinare i simpatizere zadarske momčadi najviše je zanimalo što se dogodilo u posljednjem napadu. "Trka dva njihova i dva naša visoka igrača u kojoj je jedan promašio, a drugi 'strpao' koš unutra i donio Ciboni pobjedu".

Na digresiju novinara kako je u trećoj četvrtini, u kojoj je Cibona dominirala izostala reakcija s klupe, Sagadin je kazao kako bi poslije bitke puno toga drugačije napravio, ali smatra da je svima bilo jasno da će se utakmica riješiti u završnici. "Mi smo odigrali odlično, no Cibona nas je u trećoj četvrtini totalno izbacila iz ravnoteže", završio je.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!