Nogomet

Perišić zainteresirao i Herthu

Borna Rupnik • subota, 06.06.2009.
Perišić zainteresirao i Herthu
Foto: Bruno Karadža

Prema pisanju nekih europskih medija, prije svega belgijskog De Standaarda, Ivan Perišić dobrim je igrama privukao između ostalih i pažnju berlinske Herthe...

20-godišnji napadač Ivan Perišić službeno je igrač francuskog Sochauxa, ali se nogometnoj Europi predstavio izvrsnim nastupima na šestomjesečnoj posudbi u belgijskom Roeselareu.

Za tamošnju je ekipu u ukupno 19 susreta, što u domaćem prvenstvu, što u kupu, postigao osam golova. Njegov je klub belgijsko prvenstvo okončao na 16. mjestu prvenstvenog poretka, s 30 bodova iz 34 utakmice.

Odluči li mladi Hrvat nastaviti karijeru u Belgiji, pretpostavlja se da će prvi u red stati Anderlecht i Cercle Brugge, ali nije nemoguće ni da promijeni zemlju boravka.

Naime, ugovor ga sa Sochauxom veže još godinu dana, ali su mu iz Francuske poručili da mu neće raditi probleme pri mogućem transferu. Tu bi situaciju mogli iskoristiti turski Trabzonspor, u čijim redovima igra i bivši Dinamovac Hrvoje Čale, te prema najnovijim informacijama, Hertha iz Berlina.

Lucien Favre u glavnom njemačkom gradu radi veliko pospremanje i već je ostao bez nekoliko prvotimaca te je logično da će tražiti pojačanja, a zasad je na dolazak uspio privoljeti tek stopera Jankera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!