Ostali sportovi

Kličko - Čagajev 20. lipnja

Maja Giljanović • subota, 06.06.2009.
Kličko - Čagajev 20. lipnja
Foto: EPA

Davidu Hayeu, koji je zbog ozljede otkazao meč protiv Vladimira Klička, ekspresno je pronađena zamjena. Britanac bi navodno bio spreman tri tjedna kasnije od dogovorenog 20. ovog mjeseca, ali Ukrajinac je u top-formi i nije voljan čekati...

Vladimir Kličko je izjavio: "Krivo mi je zbog Hayea što se ozlijedio, ali što je tu je. Pronašli smo pravo rješenje i veselim se izazovu protiv sjajnog borca, iskusnog boksača i ozbiljnog izazivača".

A protivnik svjetskog prvaka po WBO, IBO i IBF verzijama 20. lipnja u Gelsenkirchenu na rasprodanoj (55.000) Schalkeovoj Veltins Areni bit će WBA "šampion u mirovanju" Ruslan Čagajev.

Sjajnom Uzbekistancu je 30. svibnja zbog pozitivnog nalaza na hepatitis B zabranjen nastup u Helsinkiju protiv Nikolaja Valujeva u meču koji je napokon (nakon dvije prijašnje odgode) trebao riješiti koji je od njih dvojice "undisputed" svjetski WBA prvak.

"Prošle sam subote bio toliko frustriran, ali ispalo je još bolje. Dobio sam priliku boriti se protiv Vladimira pred 60.000 ljudi i veselim se trima novim pojasevima koje ću te večeri ponijeti kući".

Izbor magazina Ring (u vlasništvu Oscara De La Hoye) sasvim je logičan. Borbu za naslov zaslužuju prvi i drugi na tablicama, a budući je Vladimirov stariji brat Vitalij (WBC) "drugi nositelj" - dvojica braće odbijaju ući u ring jedan protiv drugog - lista se spušta na broj 3, odnosno na Čagajeva.

33-godišnji Kličko je u 55 borbi upisao 52 pobjede (46 KO) i tri poraza (Puritty 1998., Sanders 2003. i Brewster 2003.), a 30-godišnji "Bijeli Tyson" nijednom u 26 mečeva nije ring napustio pognutog čela (17 KO i jedan neriješen meč protiv Callowaya 2002.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!