Nogomet

Mihayličenko: ”Dobrodošao Petrićev gol”

Tomislav Pacak • subota, 06.06.2009.
Mihayličenko: ”Dobrodošao Petrićev gol”
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Imao je razloga za zadovoljstvo ukrajinski izbornik Oleksiy Mihayličenko nakon što je njegova momčad zasluženo u Zagrebu osvojila bod koji Ukrajince gura u nešto povoljniju situaciju uoči završetka kvalifikacija…

Ukrajinci su odigrali odličnih 60 minuta, a pad u završnici Hrvatska nije uspjela iskoristiti: ” Nemojte od mene očekivati duboku analizu utakmice koja je tek završila. Bila je to utakmica dvaju dobrih i izjednačenih suparnika. Od početka se igralo beskompromisno, s velikom željom za pobjedu s obje strane. Jasno, bilo je tu i dosta grešaka, ali općenito se igralo dobro. Jako mi je žao što nismo do kraja uspjeli zadržati tempo s kojim smo započeli. Nakon što smo poveli, nismo uspijevali iskoristiti prostor koji smo si tim pogotkom osigurali zbog čega možemo žaliti.”

Priznao je ukrajinski strateg da je nakon izjednačujućeg gola Hrvatske Ukrajini bilo jako teško: ” Moram priznati da smo nakon drugog gola Hrvatske nestali, da je Hrvatska nošena emocijama dominirala i potpuno preuzela kontrolu. Žao nam je što smo propustili pobjedu, ali sreća nam se vratila jer su Hrvati dva puta pogodili stativu. Sretan sam što se momčad trudila i borila za čast svoje države, na to možemo biti ponosni. Želim se zahvaliti momčadi koja je na terenu bila jedinstvena, svi su igrali za momčad.”

Mihayličenko je dodao kako se momčad sada mora odmah fokusirati na novi izazov koji ih čeka za samo četiri dana, a da li će za njega biti spreman i Ševčenko, Mihayličenko još ne zna: ” Detaljno ne mogu odgovoriti na to pitanje, ali prve informacije govore da je imao grč u listu zbog kojeg nije mogao nastaviti. Koliko je to ozbiljno, liječnik će dati konačni odgovor.”

Ukrajinci su dobro reagirali nakon ranog pogotka Hrvatske, na što ih je trener očito pripremio: ” Bili smo spremni na to da će Hrvatska krenuti uraganski, da će igrati agresivno, a točno tako je i ispalo, pa ne mogu reći da su nas iznenadili. No, nismo si dopustili izgubljenost, ostalo je jako puno vremena do kraja. Čak nam je možda taj pogodak i dobro došao, jer nas je provocirao da igramo aktivnije i opasnije. ”

Ukrajinski kolege svog su izbornika nagradile pljeskom, svjesni su i oni da nakon ovih 2:2 mogu biti puno zadovoljniji od hrvatske strane…

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!