Nogomet

Srna: "Očekivao sam lošiju Ukrajinu"

Vedran Attias, Borna Rupnik • subota, 06.06.2009.
Srna: "Očekivao sam lošiju Ukrajinu"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji poznavatelj ukrajinskog nogometa u našoj momčadi, Darijo Srna, iskreno je priznao kako su ga Ukrajinci iznenadili svojom mirnoćom i agresivnošću...

Kapetan Šahtara Darijo Srna nije odigrao dobru utakmicu protiv "svojih" Ukrajinaca: "Sjajno smo počeli i zabili gol, općenito - bila je dobra utakmica. Ukrajina je u prvom dijelu bila bolja, ali mi smo u nastavku pokazali karakter i vratili se u igru. Oni su iznenadili jer su nas visoko stiskali, stoperi su im bili jako smireni i točno su znali što žele. Uglavnom, očekivao sam puno lošiju Ukrajinu. Nažalost, nismo slavili, no to je nogomet i već smo pomalo navikli na nesreću. Penal? Istina je da sam malo simulirao, ali kontakta je bilo i ako je to potrebno za penal onda je penal - bio. U svakom slučaju, bit će teško, ali borit ćemo se do kraja i nemamo se čega bojati ako ćemo igrati kao u nastavku - sve je na nama.

Petrić je odlično otvorio utakmicu ranim pogotkom, no - nije bilo dosta: "Ukrajina je u prvom dijelu dominirala jer nismo dobro igrali te smo nakon našeg vodstva potpuno nestali. Ukrajinci su umirili igru, njihovi stoperi bili su mirni i odlični, a mi smo ih bezglavo napadali. U nastavku smo se dignuli da bi opet neplanirano dobili gol, a na kraju nam je nedostajalo i malo sreće."

Nakon dugo vremena, Vedran Runje je dobio priliku na vratima i nije se proslavio: "Ispada kao da sam ja neka "crna mačka" reprezentacije. Jako sam razočaran; oni su sami ostali dva puta na skoku i zabili dva gola iz praktički dva udarca. Ne mogu reći da smo na poluvremenu izgubili samopouzdanje jer smo u nastavku imali prilika. Nisu nas iznenadili jer smo znali da vole loptu isto kao i mi. Moja krivica za prvi gol? Možda sam mogao bolje reagirati. Sigurno smo uzdrmani, ali sve je moguće."

Asistent za izjednačujući pogodak Mario Mandžukić nakon utakmice rekao je: "Nije moglo bolje početi - ranim golom, ali to kao da nas j presjeklo. Imali smo dosta prilika, ali jednostavno nas večeras nije htjelo. Što se drugog gola tiče, Luka me dobro vidio i izvrsno završio akciju. Ma s Lukom je zaista lako igrati."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!