Nogomet

Modrić: "Vidio sam loptu u golu"

Vedran Attias, Borna Rupnik • subota, 06.06.2009.
Modrić: "Vidio sam loptu u golu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativci tužni su izlazili iz svlačionice nakon utakmice jer su bili svjesni kako je nakon neriješenog protiv Ukrajine pred njima sada vrlo težak zadatak...

Luka Modrić zabio je gol za izjednačenje, no u drugoj sjajnoj prilici - nije dobro reagirao: "Prvo poluvrijeme bilo je jako loše; jedno od najlošijih poluvremena naše reprezentacije uopće. Stajali smo predaleko od igrača, ali u drugom dijelu smo ih stisli, igrali bolje i stvarali šanse. Nažalost, ništa nije ušlo - nekad hoće, nekad neće. Ima još dosta do kraja i ništa nije izgubljeno. Okrećemo se Bjelorusiji i vjerujem da ćemo ostvariti cilj. Nadam se da ćemo u budućnosti biti spremni i zdravi, a onda možemo dobiti sve do kraja, ali ipak ja sam slab matematičar. Osjećao sam se težak nakon naporne sezone; ostaje dojam da smo bolji od Ukrajine, no rezultat je najvažniji, a to ne pokazuje. Propustili smo osvojiti dva boda, a što se moje stative tiče - već sam vidio loptu u golu."

Stoper Herthe, Josip Šimunić, smatra kako smo prerano zabili gol: "Prerano smo zabili gol i onda igrali presigurno. U nastavku smo izgledali dominantniji i moćniji jer smo ih pritisnuli, ali mogli smo to napraviti i ranije. Ima nade i sve je i dalje u našim rukama; samo moramo igrati puno bolje nego večeras."

Duga i naporna sezona ostavili su traga na Ivici Oliću koji nije bio pravi: "Mislim da smo prvi dio igrali ispod razine; možda nas je prvi gol presjekao jer smo pomislili da ćemo lako dobiti. Oni su bili ti koji su igrali i kontrolirali igru. U nastavku smo opet dobili gol i tek onda počeli igrati kako smo trebali od početka. Šteta. Ne mogu biti zadovoljan jer smo dosta toga propustili i ovi bodovi su nam bili jako bitni."

Robert Kovač smatra kako smo u prvom dijelu stajali daleko od igrača, a tako se ne može igrati: "Nismo igrali kako smo zamislili i stali smo nakon gola; nismo bili opasni i nismo im uopće mogli doći do gola. Razočarani smo jer nismo dobro igrali prvi dio; svi su vidjeli i bilo je baš ružno za gledati. Stajali smo predaleko od igrača i stalno smo bili u međuprostoru, a daleko od lopte kojoj nismo bili ni blizu. Samo smo trčali bezveze Na kraju smo se dignuli i imali priliku dobiti, no nije išlo."

Što je bilo kod prvog gola?: "Nije tu golman kriv; Joe je povukao glavu i Ševčenko je zabio. Da je Šimunić izbio - ništa tu ne bi bilo. Zabili su nam dva gola iz naše dvije pogreške, a imali su prilike iz polukontri i kontri, no srećom nisu ih dobro odigrali. Ništa, moramo sve dobiti kako bi bili drugi jer prvo mjesto je sigurno rezervirano za Engleze."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!