arhiva

Niko, Niko, nicht Leko

Dario Dodić • nedjelja, 07.06.2009.
Niko, Niko, nicht Leko
Foto: Nikola Movrić

Nema HNL-a, ali sinoćnja utakmica s Ukrajinom više je nego dobar temelj za ovotjedno piskaranje. Šteta što povod nije ljepši ili barem bodovno ugodniji. Neke se stvari ipak trebaju reći...

S obzirom da ovaj tekst nema pretjeranu novinarsku težinu, svoja razmišljanja mogu pisati zdravo seljački i ne moraju biti upakirana u krasan eufemistički omot. Nisam siguran je li izraz "eufemistički" itko ikad koristio, ali znamo da me to nikada dosad nije zaustavilo. Što se to dogodilo sinoć?

Nije kraj svijeta, rekli bi neki, ali moje je mišljenje da se zbog ovoga sinoć nećemo plasirati na Svjetsko prvenstvo, a to je gore od činjenice da Anamarija ima dečka. Svaka čast Anamarija, ali ovo je puno gore. Dakle ipak je kraj svijeta. Morat ću biti general poslije bitke ili voćka poslije kiše, ali ono jučer je bila katastrofa. Istina, većina naših reprezentativaca igrala je slabo, ali kako bi rekli moji dragi širokobriješki prijatelji, oklen Jurića u reprezentaciji? Stvarno mi nije jasno gdje su njega izmislili, kakve on veze ima s ovom reprezentacijom, kvalitetom sigurno ne bi trebao biti ovdje.

A Leko? Pa kakva je to zamjena? Čime je on zaslužio nastup ispred Hrvoja Čale ili Kranjčara koji na kraju nije mogao ući jer se ubacuje napadač kada gubite. O da, još jednom Hrvatska nije pobijedila kada nije bilo Kranjčara na terenu. Daleko od toga da nije nedostajao i Eduardo ili Niko Kovač (koji bi u odijelu odigrao bolje od Jurića), ali mislim da je Raketa (kakav nadimak za sporog igrača) dokazao da on i Niko Kranjčar ne spadaju u istu rečenicu, osim ako rečenica glasi: Ivan Rakitić je ušao u 90. minuti kako bi navijači pljeskom iz igre ispratili igrača utakmice Niku Kranjčara.

No, vratimo se na Leku. Iva Šarić je stvarno krasna djevojka, ali Leko stvarno nije trebao ulaziti, to je bio potez koji je dodatno pokvario predstavu naših reprezentativaca. Ne da nije trebao ulaziti nego postoji još jedno sedam zadnjih veznih koji su prije njega trebali dobiti poziv u repku. No, kasno je sada, što je bilo bilo je, nije da smo Jim Caviezel i da možemo putem čarobnog radija javiti Biliću (glumi ga Dennis Quaid) u prošlost da ne zove Leku i da ne stavlja Jurića. To bi bilo lijepo, jer bih javio i sebi da prekinem kladiteljski post i odigram točan rezultat 2:2. Šteta što bih promijenio budućnost pa ne bi završilo 2:2. Eto što je sreća, zato se ne treba kladiti.

Tri tjedna neklađenja u potpunosti su me preporodila - istina, love nema, ali sve je super i sve je za pet, osim činjenice da Anamarija ima dečka. Mislim, nije problem što ima dečka, već što je monogamna. Jozo ne zna kud će od pozornosti koju mu posvećuju poznate zagrebačke ljepotice, a slatki Slavko još je jednom sinoć odglumio da je fin i pristojan, a zapravo je rođen u kući zla.

U istoj toj kući zla bili smo prije tjedan dana, a Jozo kao Jozo, uvijek naleti na nogometaše. Ovog puta sugovornik mu je bio Miro Slepička, popularni Slepi (ima i boljih nadimaka koji se mogu izvesti iz njegovog prezimena). Što je Jozo rekao Slepom? Tipična pijana posla - Slepička ti si najbolji napadač u HNL-u. Slepi se zahvalio na komplimentu i brzo udaljio, vjerojatno na mini momačku s Antom Tomićem, kojem ovim putem čestitam na jučerašnjem stupanju u bračni život, ako on to smatra sretnim činom.

Fashion Week naravno nismo propustili, štoviše, u potpunosti smo se uklopili s onim superkul fensi ljudima, a Jela nas je posjela u drugi red kako bismo se divili kreacijama koje ne razumijemo, našminkanim tipovima koje ne razumijemo i zgodnim ženama koje nas ne poznaju. M.S. je svojim atraktivnim izgledom zaslužio nekoliko ponuda za modeliranje, a Jozo i ja smo se zadovoljili činjenicom da sjedimo iza Nike Fleiss, one voditeljice s MTV Adrije i one bivše članice Feminnemki.

Daj Bože da budemo na Red Carpetu. Daj Bože da se plasiramo na SP, koga briga za Red Carpet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!