Nogomet

Krki iz Lozovca županijski Kup

Ivana Jurica • nedjelja, 07.06.2009.
Krki iz Lozovca županijski Kup
Foto: Sandro Donda

Četvrtoligaš Krka iz Lozovca, mjesta udaljenog 10-ak kilometara od Šibenika, pobjednik je Kupa Šibensko – kninske Županije. Bili su vrlo uvjerljivi u finalnoj utakmici, pobijedili su Mladost iz Tribunja sa 5:1, a rezultat je mogao biti i daleko uvjerljiviji …

Mladost Tribunj – Krka Lozovac 1:5 (1:2)

Crnica, gledatelja 300

Sudac: Ivo Krečak – Šibenik

Strijelci: Zadro 19' – Gaćina 7', Vuković 31', Menđušić 65', 75', Džepina 89'

Mladost Tribunj: Grubišin, Vukšić, Knežević, Tabula (od 46. Pilipac, od 58. Perica), Cvitan, Perkov, Zurić (od 69. Deur), Perkov, Škugor (od 46. Bušac), Stegić, Zadro (od 54. Ergić). Trener: Zoran Bobanović.

Krka Lozovac: Krasniči, Junaković, Paić, Gaćina, Jurišić, Štrkalj (od 88. Ćaleta), Gatara (od 85. Džepina), Menđušić, Gardijan (od 77. Milovac), Vuković, Ristić-Stipanđija (od 63. Plenča). Trener: Davor Višić.

Na igralištu Sportskog centra Ljubica u Crnici u finalnom susretu našli su se četvrtoligaš Krka koja je u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca bila bolje od unešićke Zagore, ovogodišnje senzacije hrvatskog Kupa, i tribunjska Mladost koje je u polufinalu bila bolja od drniškog DOŠK-a.

Krka je bolje ušla u utakmicu što je rezultiralo i ranim vodstvom. Izveden je aut s desne strane, Ante Menđušić je spustio glavom za Marija Gaćinu koji pogađa za vodstvo od 1:0. Pogodak već na otvaranju utakmice čini se, iznenadio je Tribunjce, koji su se ipak trgli i iz prve dobre akcije i udarca prema golu došli su do izjednačenja. Centaršut s lijeve strane prizemnim je udarcem u izjednačenje pretvorio Bruno Zadro.

Ohrabrio je pogodak igrače Mladosti koji su zaigrali bolje, ali presjekao ih je novi gol Krke. Junaković i Menđušić odigrali su dupli pas, Junaković je ubacio s desnog boka, a njegov je ubačaj u novo vodstvo svoje momčadi pretvorio Ratko Vuković. Samo minutu kasnije vratar Krke Faton Krasniči istrčavanjem ispred Nina Zurića spasio je svoj gol. Do kraja poluvremena Krka je dva puta zaprijetila preko Gardijana, ali rezultat se nije promijenio.

U nastavku na terenu je postojala samo jedna momčad. U desetoj minuti nastavka najbolji igrač susreta Menđušić pao je u kaznenom prostoru Mladosti, ali sudac Krečak smatrao je da je riječ o simuliranju pa ga je „nagradio“ žutim kartonom. Ali deset minuta kasnije za Menđušića nije bilo lijeka. S desnog je boka postigao sjajan gol za vodstvo Krke od 3:1.

Nakon dvije propuštene prilike Krka je u 76. minuti stigla i do četvrtog pogotka: opet je glavni akter bio Menđušić koji je nakon novog solo prodora pogodio za 1:4. Mladost u nastavku nije niti zaprijetila vrataru Krke, pala je momčad Zorana Bobanovića u fizičkom dijelu i bilo je samo pitanje koliko će golova primiti do kraja utakmice.

Vrlo jednostavno dolazili su Lozovčani pred gol Josipa Grubišina, a samo je nepreciznost igrača Krka u nastavku zaslužna što je Grubišin primio samo pet golova. Konačan rezultat od 1:5 postavio je rezerva Domagoj Džepina na samom kraju utakmice.

Osvajanjem pokala za pobjednika Županijskog nogometnog Kupa, koji su proslavili sa svojim navijačima pristiglim u Crnicu (i tribunjske Pajolice bile su na tribinama), nogometaši Krka ostvarili su pravo nastupa u pretkolu hrvatskog nogometnog Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!