Ostali sportovi

Talijanski inline kup

Sportnet • ponedjeljak, 08.06.2009.
Talijanski inline kup

07.06. u Pordenoneu u Italiji, održano je treće kolo Talijanskog inline kupa u brzinskom rolanju, gdje su nastupili i naši reprezentativci i ostvarili dobre rezultate...

Inline kupovi su etapne cestovne utrke u disciplini maraton (42 kilometra), ali je dopušteno i odstupanje u dužini trase. Također i kadeti (do 15 godina) nastupaju na ovakvim natjecanjima, ali oni voze polu maraton (21 kilometar)

Talijanski inline kup ima sedam kola, a treće je održano u Pordenoneu, gdje je nastupilo preko 250 rolera. Trasa je bila kružna i dosta zahtjevna s jednim dugim usponom od tri kilometra. Najveći uspjeh ostvarila je Anamarija Pećar, KK Vatreni Kotači (Zagreb) koja je osvojivši drugo mjesto preuzela vodeću poziciju u ukupnom poretku u konkurenciji kadetinja.

Naša seniorka Vanja Pušnik, KK Split, slavila je u svojoj kategoriji i još više učvrstila vodeću poziciju u ukupnom poretku. U konkurenciji kadeta nastupili su Sven Skec i Martin Kolenc, oba iz KK Vatreni Kotači (Zagreb) i osvojili šesto odnosno sedmo mjesto dok je Fran Urban bio 21.

Naš stariji senior u kategoriji +50, Silvio Mrkša, osvojio je sedmo mjesto i sada zauzima šestu poziciju u ukupnom poretku. Luka Markić osvojio je 12. mjesto u svojoj kategoriji i trenutno je osmi u ukupnom poretku.

Sada nastupa pauza u nacionalnim kupovima jer u brzinskom rolanju sada počinju pripreme i kontinentalna i Svjetska prvenstva, nastavak nacionalnih kupova je krajem kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!