Košarka

ASK Riga objavila bankrot

Branimir Korać • srijeda, 10.06.2009.
ASK Riga objavila bankrot

Financijska kriza ostavlja traga i u sportu te je tako jedan od klubova koji su u netom završenoj sezoni nastupali u Eurokupu proglasio bankrot. Riječ je o ASK Rigi čija je sudbina u rukama latvijskog suda...

ASK Rige se jako dobro sjećamo iz sezone 08/09 Eurokupa obzirom da su igrali u skupini sa Zadrom. Dres Rige nosio je i Bruno Šundov prije prelaska u Cibonu, a solidna momčad već tada se počela rasipati i sve je bilo izvjesnije kako će za njih budućnost biti - neizvjesna.

Kada su se iz kluba povukli glavni sponzori, uprava je bila primorana obratiti se sudu i proglasiti bankrot te objaviti kako istupaju iz latvijskog prvenstva u sezoni 09/10.

Što će se dalje događati s klubom, posve je neizvjesno, no dobro obaviješteni krugovi tvrde kako će vrlo teško pribaviti sponzora koji bi im omogućio svijetlu budućnost. Obzirom da je proglašen bankrot, kompletna momčad dobit će papire te će moći potražiti bez odštete druge klubove.

Dok su 2007. godine uzeli naslov prvaka Latvije, prošle sezone završili su kao treći, kao i ove sezone kada su u borbi za treću poziciju bili bolji od gradskog rivala VEF Rige. U polufinalu doigravanja s 3-1 ih je eliminirao Barons.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!