Nogomet

Capello poželio Rooneyu ugodne praznike

Marin Vuković • četvrtak, 11.06.2009.
Capello poželio Rooneyu ugodne praznike
Foto: EPA

Engleska je reprezentacija u ogledu s Andorom bez ikakve muke riješila pitanje pobjednika već nakon prvih 45 minuta, što je izborniku Capellu omogućilo da neke od svojih zvijezda ranije pošalje na odmor.

Šest pogodaka u mreži Andore epilog su susreta na Wembleyu kojeg je Engleska odradila rutinski i bez igre sa živcima šezdesetak tisuća svojih navijača. Već u četvrtoj minuti Wayne Rooney je načeo mrežu gostiju, a do poluvremena već je bilo 3:0 za domaćina.

Fabio Capello je potom odlučio iz igre izvaditi i Rooneya i Stevena Gerrarda i poslati ih na zasluženi odmor nakon dugačke sezone. Na pitanje zašto Rooney nije dobio priliku za hat-trick, Capello je odgovorio: "Tako sam odlučio, zahvalio sam mu se i poželio mu ugodne praznike."

Posebna analiza utakmice nije bila potrebna, pa se Capello samo s nekoliko rečenica osvrnuo na ono što se zbivalo na travnjaku. "I prije nego je Rooney postigao vodeći pogodak stvorili smo dvije prilike", rekao je talijanski strateg. "Kad igrate protiv momčadi koja nije tako jaka, morate započeti utakmicu čvrsto, brzo, pritiskati i osvajati loptu i to je ono što smo mi večeras napravili."

"Zadnji put kad smo igrali s Andorom nismo dobro počeli, nismo postigli rani pogodak, ali smo korak po korak došli do pobjede. Stvorili smo svoj stil igre i svakom ga novom utakmicom poboljšavamo."

Bez hat-tricka u pogocima ostali su i Rooney i Jermain Defoe, ali je hat-trick asistencija upisao danas odlični Glen Johnson. "Mislim da je samopouzdanje vrlo bitno, a Glen Johnson ga je dobio kroz igre u reprezentaciji i značajno poboljšao svoju igru", dodao je Capello.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!