Nogomet

Milanović u Mađarsku, pripreme u srijedu

Ivana Jurica • ponedjeljak, 15.06.2009.
Milanović u Mađarsku, pripreme u srijedu
Foto: Martina Japundžić

Nakon dvije sezone provedene na Šubićevcu veznjak Damir Milanović odlazi iz Šibenika. Odmah po završetku sezone kazano je kako mu klub ne namjerava ponuditi novi ugovor, a dobre igre 27-godišnji Velikogoričanin omogućile su mu i brzi pronalazak novog kluba – i to inozemnog. A njegovi dojučerašnji suigrači u srijedu kreću s pripremama za novu sezonu …

Nakon 58 odigranih prvenstvenih utakmica u šibenskom dresu u kojima je svojom borbenošću i pristupom u svakoj utakmici osvojio navijače, ali i iskrenim izjavama na kraju prvenstva koje bi se malo tko usudio javno kazati, Damir Milanović napušta Šibenik. Riječ je o igraču kojega su više puta tijekom sezone dolazili gledati različiti menadžeri. Kao destinacija u kojoj će nastaviti svoju karijeru najčešće se spominjala Rusija, no, na kraju je riječ o ipak nešto bližoj zemlji.

Sljedeće tri godine, Milanović će, naime, provesti u mađarskom Fehervaru koji je ove sezone zauzeo sedmo mjesto u domaćem prvenstvu. Za iduću sezonu najavljuju borbu za sam vrh što dodatno potkrjepljuje činjenica da su za trenera doveli proslavljenog Nijemca. Lothara Matthäusa. Pridružit će se tako Milanović Osječaninu Milanu Pavličiću koji već neko vrijeme igra u tom klubu.

I dok je Milanović riješio pitanje nastavka karijere i može uživati u odmoru do početka priprema u novom klubu, njegovi dojučerašnji suigrači broje posljednje dane ljetnog odmora. Trener Ivica Kalinić za srijedu, 17. lipnja u 18 sati zakazao je početak priprema za novu sezonu. Nakon prozivke igrači će odraditi i prvi trening ovoga ljeta.

I župan i gradonačelnik

Nogometni klub Šibenik vjerojatno je jedini hrvatski prvoligaški klub koji u svojim redovima, na važnim mjestima, ima i aktualnog župana i gradonačelnika. I dok je sadašnji predsjednik kluba Goran Pauk drugi put zaredom izabran za šibensko-kninskog župana, novost je da je klupski liječnik Ante Županović zasjeo u fotelju gradonačelnika Šibenika. Brojne obaveze i dužnosti vjerojatno će prouzrokovati to da više neće moći sjediti na klupi šibenskog prvoligaša u prvenstvenim utakmicama, ali kazao je kako oni i dalje mogu računati na njegovu pomoć, ali i podršku s tribina.

U nedjelju se u Šibenik vratio i prvi klupski strijelac Ermin Zec koji još uvijek nije dogovorio gdje će nastaviti karijeru iako ponuda ima. U narednim danima očekuju se i novosti vezane za njegov transfer, a ukoliko do srijede ne riješi prelazak očekuje se na početku priprema jer je još uvijek pod ugovorom sa šibenskim prvoligašem. Isto vrijedi i za drugog napadača Ivana Rodića.

Drugih novosti oko igračkog kadra, osim dolaska Budiše i Dure, o čemu smo već pisali, nema. Iako se u kuloarima spominje kako bi, nakon Eleza ove zime, u Šibenik mogao doći i još jedan sadašnji član Solina. Riječ je o 21-godišnjem Damiru Rašiću koji igra na poziciji lijevog beka.

No, već spomenuta prva prozivka u srijedu mogla bi odgovoriti na barem neka pitanje vezano nove igrače Šibenika.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!