Nogomet

Video: Provukao se uspavani Brazil

Marin Vuković • ponedjeljak, 15.06.2009.
Video: Provukao se uspavani Brazil
Foto: EPA

Nogometaše Egipta tek je minuta dijelila od prvog iznenađenja na Konfederacijskom kupu i boda protiv favoriziranog Brazila. U sjajnoj utakmici s čak sedam pogodaka bodove je Brazilcima ipak osigurao Kaka jedanaestercem u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Brazil - Egipat 4:3 (3:1)

Konfederacijski kup, Skupina B, Mangaung/Bloemfontein, stadion Free State

Strijelci: 1:0 Kaka (5.), 1:1 Zidan (9.), 2:1 Luis Fabiano (12.), 3:1 Juan (37.), 3:2 Shawky (54.), 3:3 Zidan (55.), 4:3 Kaka (90.+1, 11 m)

Vezane vijesti

Brazil: Julio Cesar, Lucio, Juan, Felipe Melo, Kleber (od 83. Santos), Elano (od 62. Ramires), Gilberto Silva, Luis Fabiano, Kaka, Robinho (od 62. Pato), Dani Alves.

Egipat: El Hadary, A. Said, Hani, A. Fathi, Hosni (od 75. Elmohamadi), Zidan, Shawky, Moawad, A. Hassan (od 51. A. Eid), Gomaa, Abo Terika

Reprezentativci Brazila ni po čemu nisu opravdali ulogu favorita u svom prvom nastupu na ovogodišnjem Konfederacijskom kupu, ali su sretno i spretno s tri pogotka iz prekida došli do bodova protiv najbolje momčadi afričkog kontinenta. Brazilci su odigrali mlaku, uspavanu utakmicu i podcijenili protivnika koji je to znao iskoristiti. Egipćani će pak žaliti zbog poraza u posljednjim trenucima, uzevši u obzir činjenicu da su nadoknadili čak dva pogotka zaostatka.

Prvo poluvrijeme je, ako ne igrom, onda rezultatski pripalo Brazilu koji je do odmora došao do prednosti od dva pogotka ponajprije zahvaljujući iznimno lošim reakcijama egipatske obrane. Već u petoj minuti Kaka je s dva lagana dodira iz stroja izbacio sve svoje čuvare i lako poentirao protiv nemoćnog El Hadaryja.

Činilo se kako utakmica već u ranoj fazi kreće svojim očekivanim tijekom, no žilav otpor Egipćani su najavili samo četiri minute kasnije kada je Zidan glavom vratio utakmicu na početak. Brazilci ponovno uzvraćaju i nakon slobodnog udarca Elana u 12. minuti novu prednost Cariocama donosi Luis Fabiano, a osam minuta prije odmora nakon kornera Juan povisuje na 3:1.

Egipatski izbornik Hassan Shehata očito je tijekom odmora dobro "nabrijao" svoje nogometaše, koji su u nastavak utakmice ušli znatno agresivniji, povezaniji i odlučniji u napadačkim zadaćama, što se vrlo brzo i isplatilo. S dva brza pogotka u 54. i 55. minuti Mohamed Shawky i Mohamed Zidan šokirali su uspavanu brazilsku obranu i na opće oduševljenje malobrojnih egipatskih navijača vratili prvaka Afrike u igru.

Da je bilo više hrabrosti i koncentracije u završnici mogli su Egipćani doći i do čitavog plijena, no umjesto toga u 90. su minuti prosuli sve dotad učinjeno. Udarac Pata prema golu Egipta rukom je zaustavio Elmohamadi, zaradio crveni karton i skrivio jedanaesterac. Na bijelu točku loptu je namjestio Kaka i Brazilu donio uvodnu pobjedu na Konfederacijskom kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!