Tenis

Nadalu novi poraz, odluka se čeka

Branimir Korać • petak, 19.06.2009.
Nadalu novi poraz, odluka se čeka
Foto: EPA

Rafael Nadal još se nalazi u fazi procjenjivanja može li ili ne braniti naslov u Wimbledonu. Prvi igrač svijeta i dalje ima problema s bolovima u koljenima, a u drugom susretu na ekshibiciji u Hurlinghamu upisao je novi poraz...

Nakon poraza protiv Lleytona Hewitta u prvom susretu na ekshibiciji u Hurlinghamu, Rafael Nadal upisao je i drugi poraz. Danas je za protivnika imao Stanislasa Wawrinku, pokazao napredak u kretnji na terenu, bolove nije osjećao, ali do pobjede nije došao.

Prvi set Nadal je uzeo sa 6:4, no u drugom setu izgubio je u tie-breaku s 8:6. Treći set igran je kao u konkurenciji parova kao produženi tie-break, tu je Wawrinka dominirao i s laganih 10:3 stigao do pobjede.

S više zanimanja od samog susreta čekala se pressica nakon dvoboja na kojoj je Nadal trebao priopćiti hoće li moći nastupiti na Wimbledonu ili će propustiti treći Grand Slam sezone. Ipak, odluka još nije donesena i Rafa će još malo pričekati i vidjeti hoće li moći nastupiti u Londonu.

Svoje mišljenje o eventualnom nastupu Nadala dao je poznati liječnik za ovakvu vrstu ozljeda John Browett. On je kazao kako je za Nadala najbolja opcija pauzirati oko tri mjeseca, ali i da nastup u Wimbledonu ne mora nužno donijeti i pogoršavanje stanja.

"To je uobičajena ozljeda u sportu u kojem su koljena pod opterećenjem. Nije riječ o ozljedi koja bi zaprijetila karijeri, ali je riječ o neugodnoj ozljedi koja uzrokuje dosta boli i ostavlja traga na igračevoj igri", objasnio je Browett.

Nadal će vjerojatno tijekom subote ili najkasnije nedjelje nakon još nekoliko treninga donijeti konačnu odluku o nastupu u Wimbledonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!