Ostali sportovi

Mediteranci spremni za Pescaru

Sportnet • petak, 19.06.2009.
Mediteranci spremni za Pescaru

Najvažnije višesportsko natjecanje ove godine svakako su XVI Mediteranske igre koje se od 26. lipnja do 5. srpnja 2009. godine održavaju u Pascari, središnjem dijelu Italije. A svoj četvrti nastup na mediteranskim igrama od osamostaljenja Republike Hrvatske, imat će i hrvatski sportaši, odnosno hrvatska mediteranska delegacija...

U Pescaru putuje 258 članova hrvatske mediteranske delegacije, od čega 168 sportašica i sportaša koji će nastupiti u 24 sporta. Neće to biti najbrojnija delegacija do sada, jer u Bariju 1997. godine nastupilo je do sada rekordnih 239 hrvatskih sportaša.

Odlukom Vijeća HOO-a (na šestoj sjednici održanoj 2. lipnja 2009.), odlučeno je da će stjegonoša na svečanom otvaranju Mediteranskih igara (petak, 26.6.2009.) biti hrvatski gimnastičar, osvajač srebrne medalje na OI Peking, Filip Ude.

MI Pescara 2009

Na MI Pescara očekuje se sudjelovanje oko četiri isuće sportaša iz 23 zemlje Europe, Afrike i Azije, i to: Albanije, Alžira, Andore, Bosne i Hercegovine, Cipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Libanona, Libije, Malte, Maroka, Monaka, San Marina, Sirije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Tunisa, Turske i na kraju domaćina Italije.

Natjecanja će se održavati u 28 sportova: atletika, biciklizam, boćanje, boks, dizanje utega, gimnastika (sportska i ritmička), golf, hrvanje, jedrenje, judo, kajak/kanu, karate, koturaljkanje, košarka, konjički sport, mačevanje, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, rukomet, skijanje na vodi (pokazni sport), stolni tenis, streljaštvo, sport invalida (atletika i plivanje), tenis, vaterpolo i veslanje. Za potrebe Mediteranskih igara izgrađeno je Mediteransko selo u gradu Chieti, udaljenom 14 km od Pecare, koje je projektirano kao buduća stambena zona. Selo raspolaže kapacitetom smještaja za oko pe tisuća osoba. Veslači i kanuisti, zajedno s pratećim osobama, bit će smješteni u već postojećim zgradama na mjestu natjecanja - Lake Bomba, udaljenom od Mediteranskog sela oko 70 km.

Hrvatski sportaši u Pescari

Dakle, u Pescari će nastupiti 168 sportaša, od toga čak 75 sportašica i 93 sportaša, u 24 sporta (atletika, biciklizam, boćanje, boks, dizanje utega, gimnastika (sportska), hrvanje, jedrenje, judo, kajak/kanu, karate, košarka, konjički sport, mačevanje, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, rukomet, skijanje na vodi, stolni tenis, streljaštvo, sport invalida (atletika i plivanje), vaterpolo, veslanje).

Osim osvajača srebrne olimpijske medalje u Pekingu Filipa Udea, u Pescari će nastupiti i osvajačica brončane olimpijske medalje u streljaštvu Snježana Pejčić. Osim medaljaša, u Pescari će biti i dosta hrvatskih olimpijaca koji su nastupili u Pekingu, a valja naglasiti kako hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje u najjačem mogućem sastavu.

Odlazak sportaša

Hrvatska mediteranska delegacija putuje u Pescaru 24. lipnja dvama charter letovima iz Zagreba i iz Pule, a pojedini sportaši i prateće osobe dolaze i brodom iz Splita i Zadra.

Prvi charter let, u kojem će biti sportaši iz atletike, gimnastike, hrvanja, karatea, skijanja na vodi, streljaštva, polazi iz Zagreba 24. lipnja u 22:05. a drugi charter let, koji će imati zaustavljanje u Zadru i Puli, kako bi se objedinio ostatak sportske delegacije, kreće iz Pule 24. lipnja u 23:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!