Ostali sportovi

Hrvanje, rukomet i veslanje već u petak

Sportnet • utorak, 23.06.2009.
Hrvanje, rukomet i veslanje već u petak

Tri dana do početka XVI Mediteranskih igara (26.06. - 6.07.2009.) u Pescari i mjestu Chieti u kojem se nalazi Mediteransko selo, po ničemu se ne da naslutiti da se u ovom dijelu Italije održavaju Mediteranske igre...

U nedjelju kasno navečer, u Chieti je stigla i prethodnica Hrvatske mediteranske delegacije, odnosno petero članova Misije, sa zadatkom preuzimanja smještaja u selu, kao i sređivanja svih logističkih pitanja prije dolaska sportaša. Po dolasku, hrvatska prethodnica se nemalo iznenadila stanjem koje je zatekla.

Mediteransko selo u Chieti nije gotovo, a većina zemalja, odnosno delegacija, morat će dio sportaša smjestiti van sela. Takav je slučaj i sa hrvatskim sportašima. Naime, hrvatska delegacija broji 259 članova i osim dislociranih natjecanja u veslanju, kajaku i kanuu te jedrenju, hrvatski sportaši su trebali biti smješteni u selu u Chieti, no na jučer održanom sastanku gdje je potvrđen točan broj delegacije, obaviješteno je kako su košarkaši, odbojkašice, stolnotenisači i boksači (zajedno s kanuistima i veslačima) smješteni u hotelima u okolici Pescare.

Mora se priznati da Talijani imaju opravdan razlog za kašnjenje u radovima, a često ga koriste i kao alibi. Naime, posljedice potresa u gradu L'Auquile osjeća cijela regija Abruzzo u kojoj se nalaze i sportski i infrastrukturni objekti Mediteranskih igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!