Rukomet

"Čast je nastupati za Hrvatsku"

Željko Kubatka • četvrtak, 25.06.2009.
"Čast je nastupati za Hrvatsku"

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je na Mediteranske igre u Pescaru, među njima je i mlada Vukovarka Ana Nikšić talentirana rukometašica zagrebačke Lokomotive...

Ana Nikšić je počela trenirati rukomet sa 13. godina u RK Borovu, hiperaktivnoj djevojci roditelji su prenijeli svoju ljubav prema sportu i posebno rukometu. Logičan nastavak karijere bio je u osječkom prvoligašu gdje je prvi put nastupila u seniorskoj ekipi. Nakon Osijeka jedno vrijeme je nastupala u Sesvetama a proteklu sezonu odigrala je u zagrebačkoj Lokomotivi. Dobri nastupi u klubu i juniorskoj reprezentaciji donijeli su joj poziv Zovka u reprezentaciju koja će nas zastupati na Mediteranskim igrama u Italiji.

Pamtiš li svoje prve nastupe u prvoj ligi i reprezentaciji?
Ana Nikšić: "Prvog nastupa u prvoj ligi se ne sjećam jer je to bio nastup od par minuta, ali dobro se sjećam prvog gola u prvoj ligi protiv sesveta i prva prijateljska utakmica u reprezentaciji ostala mi je u lijepom sjećanju jer sam igrom slučaja zbog ozljede suigračice igrala cijelu utakmicu i iz kontri dala sedam golova protiv reprezentacije Slovenije."

Imaš li uzora među Kaubojima?
Ana Nikšić: Pratim muški rukomet kad imam vremena. Nemam uzora, ali mogu sa sigurnošću reći da mi je Ivan Ćupić najbolje svjetsko desno krilo današnjice."

Koji je trener najviše uticao na tvoj rukometni razvoj?
Ana Nikšić: "Važna osoba u mojoj karijeri je trener Antun Pavlović, koji i danas pretvara mlade igrače u profesionalce."

Kako je prošla prva sezona u Lokomotivi? Jesi li zadovoljna svojim igrama?
Ana Nikšić: "Prva sezona u Lokomotivi je iza mene i smatram je uspješnom. Igrala sam u prvenstvu, Regionalnoj ligi i dvije u Europi, nije bilo ozbiljnijih ozljeda što je najvažnije."

U koju školu ideš i kako uspijevaš uskladiti sportske i školske obaveze?
Ana Nikšić: "Završila sam Opću gimnaziju u Sesvetama i upisala menadžment za kulturu i turizam, obitelj mi pruža veliku podršku a i kada duže vrijeme idete u školu, na treninge i putovanja naviknete se i to postaje životni ritual."

Reprezentacija?
Ana Nikšić: "Iako smo u pomlađenom sastavu čast mi je biti tu i braniti hrvatske boje, jedan dio mog sna je ispunjen."

Prije puta za Pescaru izbornik Zdravko Zovko nam je rekao da je pozvao mlade perspektivne rukometašice i da je svrha odlaska na MI dati priliku mladim rukometašicama da iskažu svoju kvalitetu. Prvu utakmicu na Mediteranskom igrama rukometašice igraju sa Grčkom u petak u 15,00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!