Rukomet

"Final Four bi bio sjajan uspjeh"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.06.2009.
"Final Four bi bio sjajan uspjeh"
Foto: Dejan Popek

Ždrijeb Lige prvaka rukometaša nekima je donio više, nekima manje zadovoljstva. CO Zagreb je u vrlo teškoj skupini u društvu HSV-a i Ciudad Reala, ali cilj ostaje isti - četvrtfinale...

Filip Jicha prošle sezone bio je prvi strijelac Lige prvaka rukometaša, ali njegov Kiel u finalu je poražen od Ciudad Reala. "Igrali smo jako dobro i žao mi je što nismo uspjeli doći do naslova. Radije bih ovdje bio zbog naslova prvaka Europe nego zbog trofeja najboljeg strijelca. U tom uzvratu sa Ciudadom odigrali smo posljednjih 15 minuta užasno, bilo je to naših najlošijih 15 minuta u cijeloj sezoni."

Što se tiče nove sezone, Kiel i Jicha imaju visoke ciljeve. "Promijenili smo dosta toga, došli su neki novi igrači, a ostali smo bez dvojice važnih igrača Vida Kavtičnika i Nikole Karabatića. Bit će teška sezona, to znamo, ali nadam se kako ćemo barem biti dio Final Foura koji započinje idućom sezonom. Promijenili smo i trenera, umjesto Stefana Lövgrena je stigao Momir Ilić, no vjerujem kako nas očekuje još jedna dobra sezona."

Vezane vijesti

Chambery se nalazi u skupini B u društvu Veszprema, Gorenja, Löwena, Bosne te kvalifikanta. Laurent Munier, menadžer Chamberyja, nije bio posebno razočaran. "Ne mogu reći kako je ždrijeb dobar jer je svaka utakmica teška, ali imamo dobru šansu za prolazak u drugu rundu natjecanja. Znamo da su tu vrlo jaki Veszprem i Löwen, Gorenje je također vrlo jako, ali vjerujemo u prolaz. Uoči nove sezone bilo nam je najvažnije zadržati igrače u klubu, imamo mladu momčad koja je sposobna za dobre rezultate. Prošle sezone imali smo dosta nesreće s ozljedama, ali ove sezone ćemo biti jači za te ozlijeđene igrače i očekujem četvrtfinale Lige prvaka i borbu za naslov prvaka Francuske s Montpellierom."

Tehnički tajnik CO Zagreb Ante Ančić također je komentirao ždrijeb. Što se tiče prošle sezone istaknuo je zadovoljstvo te kako im je nedostajalo tek malo više sreće i izbjegavanje Kiela u četvrtfinalu. "Momčad sigurno neće biti ista iduće sezone, napravit će se nekoliko promjena i na tome još uvijek radimo. U idućoj sezoni imamo ista očekivanja i minimalno što želimo je četvrtfinale, no tu je i povijesni prvi Final Four i ako ga dohvatimo, bit ćemo vrlo sretni", kazao je Ančić.

Zagrebov protivnik u skupini bit će i Ciudad Real. Menadžer Ciudada Luis Lopez ždrijeb je okarakterizirao teškim za njegovu momčad. "Zagreb, HSV, Kopenhagen i Alingsas su vrlo jake momčadi, ali vjerujemo kako možemo dohvatiti jednu od prve dvije pozicije. Zatim nas očekuje još jedan težak posao i to protiv Barcelone, Kiela ili Koldinga iz skupine D. Što se tiče novog formata natjecanja, mi smo zadovoljni njime jer smatramo kako rukomet zaslužuje Final Four. Znamo kako će biti teško u Kölnu na Final Fouru osvojiti naslov prvaka Europe, ali mi smo aktualni prvaci i tako se trebamo postaviti."

Barcelonu očekuje težak posao u skupini D gdje je smještena u društvu Kiela i Koldinga. Xavier O'Callaghan svjestan je toga. "Skupina nam je vrlo teška i u njoj se nalazi niz odličnih momčadi, ali ako želimo biti na vrhu, moramo sve pobjeđivati. Ove sezone ćemo se kao i uvijek boriti za sve moguće trofeje. Ne obećavamo ih, ali ćemo učiniti sve da barem nešto osvojimo."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!