Tenis

Drama se nastavlja u subotu

Branimir Korać • petak, 26.06.2009.
Drama se nastavlja u subotu
Foto: Dejan Popek

Četverosatni maraton Marina Čilića i Tommyja Haasa nije dobio svoj epilog u petak. Meč je prekinut u petom setu kod 6:6 zbog mraka te će biti nastavljen u subotu. U odličnom dvoboju obojica su propustili po dvije meč lopte, a Čilić je uspio vratiti se u meč nakon zaostatka od 2-0 u setovima...

Marin Čilić i Tommy Haas garantirali su uzbudljiv meč i prije nego što su izašli na teren. Čilić je u Wimbledonu postavljen kao 11. nositelj i jedan od pritajenih kandidata za veliki rezultat, no i Haas je na ovoj podlozi izuzetno opasan, stilom igre savršeno mu odgovara travnata podloga te se znalo kako nas čeka dobar i dramatičan meč.

Marin je dva seta tražio igru, u ključnim trenucima nije dobro reagirao, ali je zato u nastavku susreta bio taj koji je bolje izgledao na terenu te je uspio preokrenuti veliki zaostatak od 2-0 u setovima. Imao je Marin priliku završiti posao u petom setu, Haas set ranije, ali nisu uspjeli realizirati po dvije meč lopte.

Početak meča bio je odličan. Čilić je odmah stigao do breaka i rane prednosti, ali na servisu za set kod 5:3 dolazi do neshvatljivog pada. Imao je Marin 40:15 i dvije set lopte, a onda stao te je Haas napravio dva uzastopna breaka i uzeo set 7:5 i to zahvaljujući ponajviše Čilićevim pogreškama.

Drugi set donio je dobru igru obojice igrača na servisu sve do završnice seta kada Čilić ulazi u probleme. Kod 5:5 Haas mu uzima servis i dolazi do servisa za set. Na servisu za set kod 40:40 Čiliću je sviran jedan out koji nije bio i umjesto break lopte, Haas dolazi do set lopte koju odmah realizira i sa 7:5 dolazi do 2-0 u setovima.

Treći set bio je posve drugačija priča. Marin je bio puno koncentriraniji, iskoristio je odmah obje break lopte i otišao na 5:0. Taj set s lakoćom je uzeo sa 6:1, a o dominaciji govori i omjer winnera koji je bio s 15-2 na strani Čilića.

Četvrti set donio je prava uzbuđenja u završnici, Marin je kod zaostatka od 5:4 spasio dvije meč-lopte i nešto kasnije otišlo se u 13. igru. Haas je u tie-breaku poveo s 3:1, ali tu prednost je brzo prosuo. Marin je napravio 6:0 i sa 7:3 uzeo četvrti set.

Odluku o pobjedniku dat će peti set. U tom razdoblju igre, odnosno u 12 u petak odigranih gemova, viđen je odličan tenis, a obojica igrača mogli su do pobjede.

Čilić je otvorio set s breakom i 3:0, ali vrlo brzo Haas uzvraća i stiže na 3:3. Čilić unatoč tome stiže do novog breaka nakon dvostruke servis pogreške Haasa i vodi s 5:3 te servira za meč. No na servisu za meč Haas mu dolazi do 15:40. Marin tada pogađa as, ali drugu break loptu ne spašava već radi dvostruku servis pogrešku.

Kod 5:5 Haas radi pritisak na suca tražeći prekid meča zbog mraka, međutim pada odluka da se odigraju još dva gema. Uz manje probleme Marin uzima svoj servis gem, ali nakon toga stiže velika prilika na servisu Haasa. Kod 6:5 ima dvije meč lopte koje ne realizira, na obje je Haas odlično servirao i Marin nije imao šanse.

Meč je prekinut kod 6:6 u petom setu, a nastavit će se u subotu na terenu broj jedan kao drugi meč nakon 14 sati. U prvom meču susrest će se Nikolaj Davidenko i Tomas Berdych.

Wimbledon, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 11) - Tommy Haas (Njemačka, 24) 5:7, 5:7, 6:1, 7:6(3), 6:6, prekid zbog mraka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!