Tenis

"Nedostajao je poen-dva"

Ivor Krapac • subota, 27.06.2009.
"Nedostajao je poen-dva"
Foto: EPA

Marin Čilić nije došao do željenog rezultata u situaciji u kakvoj još nije bio u seniorskoj karijeri. Nakon što ih je večer ranije mrak prekinuo kod 6:6 u odlučujućem setu, nastavak dvoboja s Tommyjem Haasom u trećem kolu Wimbledona otišao je na stranu iskusnog njemačkog tenisača, a kao i obično u ovako izjednačenom meču, sve je moglo završiti i drugačije, sretnije za Marina...

Odlazak s terena u petak kasno navečer nakon 12. gema petog seta zasigurno nije lako pao ni Marinu Čiliću ni Tommyju Haasu, nitko ne bi odbio što ranije dovršiti meč ako se ikako može, ali u Wimbledonu se treba znati nositi i s takvim situacijama. U današnjem nastavku susreta Haas se snašao nešto bolje i dovršio posao s 10:8 u odlučujućoj dionici.

S obzirom da je prvi hrvatski reket imao dobru šansu slaviti nedugo prije prekida u petak, sa servisom za meč kod 5:3 u petom i dvije meč-lopte koje je Nijemac spasio nešto kasnije, na servisu pri zaostatku od 6:5, Marinu zasigurno nije dobro sjelo što je morao na počinak bez pobjede u rukama. Imao je o čemu razmišljati, a kako je kazao pred novinarima nakon meča, nije uspio izbjeći nervozu.

"Istina je, bio sam pomalo nervozan, ne mogu reći da nisam. Ovo je prvi put da sam morao nastaviti meč u petom setu kada su stvari ovako izjednačene", bacio je pogled unatrag: "Prije meča je sve bilo u redu, ali po izlasku na teren, kada smo počeli igrati, osjetilo se malo nervoze. Mislim da se on s time puno bolje nosio nego ja, možda je to i presudilo."

"Nakon što sam gubio s 2-0 u setovima i vratio se u igru, pa dvaput imao break prednosti i one dvije meč-lopte u petom, normalno je da sam pomalo razočaran što nisam dobio", dodao je prvi hrvatski reket: "No, trebam gledati i s pozitivne strane, bio sam tjelesno dovoljno jak, a i dovoljno odvažan da se vratim s toliko adrenalina."

"Od trećeg seta nadalje sam igrao zbilja dobro, osjećaj je bio dobar, a on mi je djelovao pomalo izgubljeno, možda mi je trebalo samo poen-dva više u ključnim trenucima da dobijem", zaključio je Marin ovu priču.

Uzimajući u obzir kako prvi hrvatski reket zna i može igrati, nema razloga izgubiti vjeru da drugi puta ovako tijesan meč neće otići na njegovu stranu. Ako ništa drugo, vratio se i borio nakon izgubljena prva dva seta - iako svaki tijesan poraz nije lako prihvatiti, bilo bi gore da je potonuo bez takvog povratka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!