Tenis

Marin pomogao Haasu

Branimir Korać • subota, 27.06.2009.
Marin pomogao Haasu
Foto: EPA

Nastavak meča Marina Čilića i Tommyja Haasa trajao je 27 minuta, a otišao je na stranu iskusnog Nijemca. Čilić je izgubio servis kod 8:8, imao dvije prilike za vratiti se u meč na servisu Haasa za pobjedu, ali nije uspio i Nijemac prolazi u četvrto kolo...

Jučer i danas Marin Čilić i Tommy Haas proveli su na terenu četiri i pol sata. Čilić je imao dvije meč lopte jučer, danas je imao priliku vratiti se iz teške situacije u meč izborivši dvije break lopte, ali u ključnim trenucima koncentracije nije bilo i Nijemac je dovršio posao danas za manje od pola sata.

Meč je jučer prekinut zbog mraka kod 6:6 u petom setu nakon što su obojica igrača propustili po dvije meč lopte. Bilo je jasno kako će pobjednika odlučiti jedna-dvije loptice, izgubljeni servis značio je gotovo gubitak meča, a to se dogodilo na žalost Čiliću.

Haas je nastavio kao i jučer, napadao je Čilićev drugi servis, na svom servisu je agresivno išao prema naprijed i ta ofenziva mu je dala rezultata.

Meč se počeo rasplitati kod rezultata 8:8. Čilić na svom servisu s dvije pogreške daje Haasu 15:30 pri čemu Haas bekhend dijagonalom probija Marina na mreži i dolazi do dvije break lopte i 15:40. U jakoj izmjeni Čilić šalje loptu van terena i Haas dolazi do velike prednosti.

Nijemac je servis za meč otvorio s 30:0 da bi Marin dvije pogreške Haasa na mreži došao do 30:30. Haas tada radi dvostruku servis pogrešku i daje Čiliću prvu priliku za povratak. U dobroj izmjeni Čilić dolazi do otvorenog forhenda u terenu kojim može poravnati na 9:9, ali lopticu šalje van terena. Drugu break priliku Haas mu poklanja u sljedećoj izmjeni, ali još jedan otvoren forhend Marin ne pogađa, loptica pogađa vrh mreže i odlazi van terena.

Haas tada forsira dugačke izmjene i uzima dva naredna poena te uzima pobjedu s 10:8 u petom setu.

Statistički gledano Marin je bio puno agresivniji, imao je čak 93 winnera, a Haas 38, ali je i puno više griješio upisavši 56 neforsiranih pogrešaka, a protivnik 31.

U trećem kolu Haas igra protiv Andreasa Seppija ili Igora Andreeva.

Wimbledon, treće kolo:
Tommy Haas (Njemačka, 24) - Marin Čilić (Hrvatska, 11) 7:5, 7:5, 1:6, 6:7(3), 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!