Tenis

"Pritisak je bio golem"

Branimir Korać • subota, 27.06.2009.
"Pritisak je bio golem"
Foto: EPA

Tommy Haas zaustavio je Marina Čilića u trećem kolu Wimbledona. Meč koji je nastavljen danas nakon što je dan ranije zbog mraka prekinut kod 6:6 u petom setu, otišao je na stranu Nijemca koji je na pressici priznao kako je pritisak bio na njegovoj strani...

Marin Čilić nije uspio dovršiti posao protiv Tommyja Haasa te proći u četvrto kolo Wimbledona. Kratak rezime - Haas je imao dvije meč lopte u četvrtom setu, Marin se izvukao, kod 6:5 u petom Marin je imao dvije meč lopte, izvukao se Haas, u nastavku meča danas Čilić nije imao dovoljno koncentracije završiti meč i proći dalje.

"Bilo je teško, on je prvi servirao i znao sam da ja serviram za ostanak na životu. Obojica smo to znali i zato je na meni bio veći pritisak i priprema meča bila je teška. Puno stvari mi je prolazilo kroz glavu, biti agresivniji ili čekati svoju priliku, sve opcije su bile u igri. Bio sam zabrinut kako ću ući u meč, obojica smo bili prilično umorni od sinoćnjeg maratona. Kada sam stigao do breaka, nije bilo lako, stigao je do break lopti i bio je to dramatičan meč."

Meč je prekinut kod rezultata 6:6, no Haas je i ranije tražio prekid tvrdeći kako se ne vidi dobro.

"Postajalo je sve mračnije, kada je imao dvije meč lopte kod 6:5, pomislio sam 'krasno, završit će posao točno kada smo trebali prestati igrati zbog mraka'. No onda sam odigrao nekoliko odličnih poena i vratio se na 6:6."

Kako je izgledala priprema za današnji dvoboj?

"Sinoć kad smo se vratili u hotel, nije bilo previše vremena za opuštanje. Supruga je napravila indijsku hranu za večeru, odradio sam masažu s fizioterapeutom, malo smo uživali u pjesmama Michaela Jacksona i već je bilo jako kasno. Ujutro je uslijedila uobičajena rutina pripreme meča."

U Wimbledonu je već dogurao do četvrtog kola, a u posljednje vrijeme igra sjajno.

"U Roland Garros sam otputovao opušten bez velikih očekivanjima i na kraju sam protiv Rogera Federera imao 2-0 u setovima i mogao doći do velike pobjede. Zatim sam osvojio turnir u Halleu i danas sam u četvrtom kolu Wimbledona. Ne mislim kako je taj meč protiv Federera bio neka prekretnica, taj meč sam izgubio."

U četvrtom kolu Haasa očekuje još jedan neugodan protivnik i to Igor Andreev koji je u također nastavljenom meču eliminirao Andreasa Seppija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!