Ostali sportovi

Filip Kontak prvi među juniorima

Sportnet • petak, 03.07.2009.
Filip Kontak prvi među juniorima

Na 7 km dugoj stazi koja je od Stubičkih Toplica, točnije od Parka vozača u Pili vodila uzbrdo na Sljeme do Fakultetskog dobra, održana je prva ovogodišnja utrka FIS Rollerski svjetskog kupa. I već nam je prva utrka donijela mnogo radosti i zadovoljstva...

Domaći dečko, Oroslavčan Filip Kontak ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu u konkurenciji juniora. Prema riječima tate i trenera Alberta, očekivao se dobar rezultat jer je forma na treninzima to pokazivala, ali sama pobjeda sve je ugodno iznenadila.

I dok je Filip među prvima ušao u cilj, s nestrpljenjem su se očekivali ostali natjecatelji. Na kraju je Rus Aleksander Krviolapov, koji je startao posljednji, za Filipom zaostao četiri sekunde. Treći je bio Talijan Stefano Paganessi. Od ostalih hrvatskih predstavnika Andrej Burić bio je deveti, Edi Dadić 13., Jurica Veverec 20., a Mateo Jerbić 21.

U konkurenciji juniorki prvo mjesto osvojila je Ruskinja Lada Strukova ispred Njemice Cynthije Wiegand i Slovenke Nastje Gradišar. Nina Broznić završila je na na najnepopularnijem, četvrtom mjestu.

U konkurenciji seniora medalje su među sobom podijelili Talijani. Svoju klasu još je jednom potvrdio Alfio Di Gregorio koji se najbrže popeo na Medvednicu. Sedam sekundi zaostao je Simone Paredi na drugom mjestu, dok je treći bio Sergio Bonaldi. Jedini hrvatski predstavnik, domaći trkač Darko Škreblin, zauzeo je 30. mjesto.

Među seniorkama uvjerljivo je trijumfirala Šveđanka Hanna Seppas ostavivši drugoplasiranu Ruskinju Elenu Rodinu za sobom za čak dvije minute i 26 sekundi. Treća je bila Talijanka Erika Bettineschi.

Na startnoj listi danas se našlo ukupno 84 natjecateljica i natjecatelja iz 12 zemalja (Njemačka, Slovenija, Italija, Rusija, Hrvatska, Srbija, Francuska,Turska, Švedska, Norveška, Grčka i Latvija).

Sutra nas očekuje kružna utrka centrom Oroslavja 30 km za seniore i 20 km za ostale kategorije, a u nedjelju i sprint.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!