Košarka

Morris Rakočevićevim stopama

Branimir Korać • utorak, 07.07.2009.
Morris Rakočevićevim stopama
Foto: Davor Sajko

Efes Pilsen doveo je drugo veliko pojačanje uoči naredne sezone. Nakon Igora Rakočevića, momčad turskog prvaka pojačao je Terence Morris...

Terence Morris novi je član Efes Pilsena. Odlični krilni igrač preselio je iz moskovskog CSKA u Efes Pilsen s kojim je potpisao ugovor 1+1 godinu. 30-godišnjem Morrisu Efes Pilsen će biti peti europski klub.

Karijeru u Europi započeo je 2004. godine kada je jednu sezonu nosio dres grčkog Apollona otkud se zaputio u NBA ligu u Orlando Magic. U Orlandu nije dobio pravu priliku te se vratio u Europu gdje je "eksplodirao".

2007. godine s Hapoelom iz Jeruzalema osvojio je Izraelski kup i sljedeće sezone preselio u Maccabi. Odličnim igrama u Euroligi izborio je mjesto u prvoj petorci Eurolige, bio prvi skakač ovog natjecanja i privukao pozornost brojnih klubova. Najuporniji je bio CSKA koji ga je doveo u svoje redove gdje je odradio jednu sezonu.

Nakon prošle sezone čelnici CSKA izrazili su želju za produženjem ugovora s Morrisom, no ponuda iz Istanbula očito je bila izdašnija i Morris je preselio u Efes Pilsen koji je i ovim potpisom pokazao visoke ambicije za sljedeću sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!