Ostali sportovi

50 godina Nade

Sportnet • četvrtak, 09.07.2009.
50 godina Nade

Povodom 50-te obljetnice kluba nakon višegodisnjeg rada ragbijaških zanesenjaka predvođenih glavnim urednikom Sinišom Tartagliom u Splitu će 13. srpnja s početkom u 19:00 sati u Domu hrvatske vojske Split, Poljudsko šetalise 1 biti održana svečana promocija knjige "50 godina Nade".

Na 328 stranica uz mnostvo fotografija detaljno je prikazana cijelovita povijest kluba od pocetaka na kultnim Bacvicama do najnovijih sportskih dostignuca najuspjesnijeg hrvatskog ragbijaskog kluba i jednog od najuspjesnijih ragbijaskih klubova Srednje Europe.

Pored kronološkog pregleda djelovanja kluba kroz 50 godina, opisa povijesti nastanka ragbija u svijetu i Splitu, knjiga sadrži čitav niz tablica u kojima su obrađeni podaci o svim igračima i članovima kluba. Tablice sadrže preko 3500 podataka o pojedinačnom nastupu svih uzrasnih kategorija počevši od najmlađih kadeta do veterana Ragbija '59. Posebno je interesantna rubrika "Drugi o nama" gdje istaknuti pojedinci iz svijeta sporta, javnog i kulturnog života iznose svoje impresije vezane za susrete i odnose sa Ragbi klubom Nada - Split.

Ragbi klub Nada- Split ovom knjigom želi se zahvaliti generacijama splitskih mladića, odnedavno i djevojaka koje su s ponosom nosile dres kluba dajući svoj udio bogatoj tradiciji splitskog sporta, kao i svim pojedincima i institucijama koji su dali svoj doprinos u sveukupnom razvoju i dostignućima kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!